Andreas Norlén besökte Motala Expo

Redan vid öppningsdags, klockan 10.00 på lördagen, ringlade sig kön av besökare framför ingången till Motala Expo 2019.

16 mars 2019 20:59

Affischnamnet på årets Expo var riksdagens talman Andreas Norlén, med rötter i Motala och som under höstens turbulenta politiska förvecklingar blivit något av en kändis hos allmänheten. Man var från arrangörshåll naturligtvis nöjda över talmannens närvaro på tillställningen.

– Vi är väldigt glada över att vi fått hit honom, med tanke på det pressade program han naturligtvis har. Men han tycker om sin gamla hemstad och ser det som en ära i att få komma hit och möta Motalaborna, berättade Christina Gyberg.

– Det är jätteroligt att vara här och det är fantastiskt vad mässan har vuxit och utvecklats på de här åren. Härligt att det är så mycket folk som kommer, kommenterade Andreas Norlén publiktillströmningen innan han äntrade scenen för intervjun med konferencier Lasse Fredriksson.

Du har ju blivit rikskändis och rent av folkkär i höst?

– Jag försöker att inte tänka så mycket på det där utan snarare göra mitt jobb. Jag är jätteglad över att alla människor är så vänliga. Men jag försöker fokusera på jobbet.

Så äntrade riksdagens talman Andreas Norlén scenen inför en entusiastisk publik. Under intervjun tog Lasse Fredriksson upp hans Motalabakgrund, uppväxt, utbildning, politiska karriär och höstens förhandlingar efter valet. Norlén noterade också att han från scen kunde känna igen många ansikten i publiken. Här och var tittade en humoristisk sida fram hos riksdagens talman och detta drog förstås applåder. En dam på första raden kunde inte hålla tillbaka känslorna utan utbrast:

– Han är ju så söt!

Margareta Hagman, projektledare Motala Expo, var mycket nöjd med den 12:e upplagan av företagsmässan:

– Det känns jättebra, det rullar på riktigt bra. Det är högt tryck i hallen och så mycket människor som det är nu har vi aldrig haft. Det är just nu 1300 personer här inne och det är på gränsen att vi inte får ta in fler. Nu är det maxat. Gårdagen kändes också jättebra med 3200 besökare och ett jämt och bra flöde över dagen. Det kändes som vi hade flera företag som gjort bra affärer och hittat nya anställda så det var kul.

Ni har ju tungt affischnamn här i dag också, Andreas Norlén?

– Vi var otroligt glada när han tackade ja i höstas mitt under brinnande förhandlingar, under den mest intensiva perioden. Men vi fick snabbt ett positivt besked. Han brinner mycket för sina hemtrakter. Det är nog många här i dag som är nyfikna på honom och hans resa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Törnström

Ämnen du kan följa