Stadshotellet är inte längre till salu

Christina Landoff och Josip Mustupic har tänkt om: Skänninge stadshotell ska inte säljas. En orsak till beslutet är busslaster med Inga Lindström-turister.

17 maj 2018 17:00

Skänninge stadshotell har det senaste året genomgått en stor förvandling. Det gamla centrumhuset, som en gång innehöll bibliotek, tandläkarmottagning och polisstation, har byggts om till hotell. Stadshotellet har därmed vuxit från 9 till 33 rum.

– Det är många som tycker att det är konstigt att vi satsar så i Skänninge. Men Skänninge är en ort med en helt unik historia och fantastisk potential, säger Christina Landoff.

Efter det stora byggprojektet var det tänkt att hotellrörelsen skulle säljas. Christina Landoff ville koncentrera sig på att sköta föräldrarnas fastighetsbolag – som äger hotellbyggnaden – medan någon annan skulle ta över driften av hotellet.

Men någon affär har det inte blivit.

– Vi har seriösa intressenter med konkreta bud. Men vi har tänkt om. Hotellet är lite av vår baby och det känns inte lätt att släppa det ifrån sig, säger Christina Landoff.

Samtidigt med renoveringen drev Christina både Skänninge stadshotell och Göta hotell i Borensberg. Det var arbetsamt, och privat var det också en jobbig tid, med föräldrar som insjuknade. Det var mycket därför hon ville sälja hotellrörelsen.

– Nu har kärleken till att driva hotell återvänt och det känns kul och bra med Skänninge stadshotell. Vi börjar få ett kvitto på att de planer vi drog upp för fem år sedan faktiskt fungerar, säger hon.

Med de nybyggda hotellrummen öppnar sig en ny marknad för Skänninge stadshotell. Nu går det att ta emot större grupper.

– En tysk resebyrå har bokat hela hotellet ett tiotal veckor mellan juni och september. Det är busslaster med turister som reser i Inga Lindströms fotspår.

Inga Lindström är en pseudonym för Christiane Sadlo. Hon har skrivit manus till ett 80-tal filmer som blivit omåttligt populära i Tyskland. Inga Lindström-filmerna handlar om kärlek i vackra, svenska miljöer och en del av filmerna har setts av över tolv miljoner tyskar.

– Det tyska resebolaget tycker att det är perfekt att bo i Skänninge. Härifrån gör de utflykter till inspelningsmiljöer i Stockholm, Trosa och Nyköping, och de besöker Astrid Lindgrens Näs. Vi hjälper också till att plocka fram intressanta besöksmål runt Skänninge, berättar Christina Landoff.

Just tyska turister är något som Christina hoppas på i Skänninge, även andra årstider.

– Det passar ju bra. Det var tyskar som en gång byggde Skänninge.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åke Alvin