Går genom samhället – och ber böner

Allmänkyrkligt fackeltåg genom Ödeshög med hopp om att Gud hör bön.

10 januari 2019 21:38

Världens största allmänkyrkliga manifestation har tjuvstartat i Ödeshög. Under torsdagskvällen genomfördes en ekumenisk bönevandring i fackelsken, med fem olika kristna samfund, genom Ödeshög. Under promenaden gjordes olika stopp då man bad för orten och dess invånare. Vissa höll samtalet med sin gud tyst och andra var mer oblyga med sin privata bön.

Den internationella böneveckan hålls i ca 75 länder mellan 18 - 25 januari och temat är "Guds hand leder oss". I ödeshög smygstartade den faktiskt redan i tisdags med den vanliga tisdagsbönen.

– Jag vill det bästa för samhället jag bor i och vet att Gud hör bön. Då känns det bra att be för allt och alla i samhället, säger Alliansmissionens pastor Lotta Högsveden.

I Ödeshög finns tradition av samarbete, som sträcker sig tillbaka till 60-talet, mellan de olika församlingarna i området. De möts och ber tillsammans på tisdagar och varierar kyrklokal att mötas i. Bönerna täcker nästan allt mellan helt privata tankar och krig. Enligt Svenska kyrkan är Ödeshögsborna mer kyrkligt aktiva jämnfört med resten av riket.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johnny Gustavsson

Ämnen du kan följa