Populära parken byggs ut för 8 miljoner

Skateparken i Ekholmen ska rustas upp och byggas ut för 8,5 miljoner kronor. Arbetena beräknas vara klara 2021.

Linköpings kommun 23 november 2019 08:00

När Fun Skatepark invigdes 2003 lanserades den som Nordens största skatepark i betong, 1 450 kvadratmeter stor.

– Då var den unik i sitt slag. Den är fortfarande väldigt populär, men de senaste åren har den blivit rätt sliten. Det är dags att göra något åt den, säger Elna Hammarström, projektledare på Linköpings kommun.

Kommunen har budgeterat 8,5 miljoner kronor för arbetena med parken. Då ingår inte bara en upprustning, utan även en utbyggnad.

– Vi kommer att ha en referensgrupp där vi tar hjälp av aktiva åkare för att få synpunkter på vad vi ska bygga. Vi har också gjort studiebesök på andra skateparker i landet. En sak som vi vill få till är en lugnare del där nybörjare kan testa att åka, säger Elna Hammarström.

 

De allra flesta utövare i parken åker inte skateboard utan kickboard, alltså sparkcykel. BMX-cyklar är också ganska vanliga, liksom inlines.

– Men vi har valt att utgå från dem som åker skateboard. Vi uppfattar det som att parker som byggs utifrån deras behov fungerar bra även för kusinsporterna, säger Elna.

 

Behovet av en toalett vid skateparken har länge diskuterats och den frågan kan förhoppningsvis nu få sin lösning. En läktare ingår också i planen.

– Dels för att åkarna ska få en plats att hänga på, men också för andra besökare. Det är verkligen ett skådespel att titta på när de åker, säger Elna Hammarström.

Arbetena ska nu upphandlas och tanken är att bygget ska komma igång nästa år och bli färdigt någon gång under 2021.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa