Linköpingsföretaget är tvåa i Sverige

Sigma Technologys anställda trivs. Företaget kommer två i undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare 2019 bland stora företag.

Linköpings kommun 15 november 2019 09:00

Enligt Sigma Technology Systems vd i Linköping, Johan Edlund, är det ett mångårigt, långsiktigt arbete som ligger bakom den höga placeringen på listan.

– Vi har en inkluderande kultur utan hierarkier, alla är du med varandra och vi vill vara så transparenta vi bara kan med information om vad som händer på firman, säger Edlund 

Sveriges Bästa Arbetsgivare utses årligen av Universum Communications Sweden AB och baseras på hur medarbetare bedömer sin arbetsgivare utifrån tre kriterier: intern identitet, nöjdhet och lojalitet. Enligt Universum bygger årets resultat på svar från 11 000 anställda.

 

Sigma Technology flyttade i augusti från Mjärdevi till nya lokaler på Ågatan i centrala Linköping. På nästa veckas inflyttningsfest finns nu alltså ytterligare ett skäl att fira.

– Fantastiskt roligt. Vi har hamnat högt upp på listan flera år i rad, men aldrig så högt upp som tvåa, säger Johan Edlund.

I klassen stora företag har Sigma Technology bara Midroc framför sig på listan. Sectra är trea. Väderstad AB hamnar på plats 15 och Saab (Defence & Security) är 42:a.

 

Svenskägda Sigma-koncernen har verksamhet i hela världen. Antalet anställda i det snabbväxande företaget har ökat från 1 500 år 2013 till 4 800 i år. 

I koncernen ingår Sigma Technology i Linköping. Konsultbolaget arbetar med inbyggda system, systemutveckling och produktinformation. I år har över 50 personer nyanställts, vilket gör att personalstyrkan i Linköping nu uppgår till 110.

– Det är högkonjunktur i vår bransch och vi tar marknadsandelar. Vi räknar med att anställa ytterligare 50 nya under 2020, berättar Johan Edlund.

 

Enligt Edlund är en internationell kultur något företaget strävar efter när det gäller att rekrytera personal i form av exempelvis dataingenjörer, systemutvecklare och journalister med teknisk kompetens.

– Vi kan inte växa och vara där vi vill vara om vi inte hämtar kompetens från andra länder. Att vi i dag har kollegor från över 40 länder är resultatet av en mångårig systematisk rekrytering och aktiviteter som vi gör för att underlätta integrationen av nya kollegor.

En annan medveten strategi är, enligt Johan Edlund, att jobba för en jämn fördelning mellan kvinnor i män i en traditionellt sett mansdominerad bransch.

– Det är en viktig fråga för oss. I dag är 60 procent av våra anställda män och 40 procent kvinnor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa