"Vi har fått fram mer uppgifter"

Mannen som hittades svårt skadad i sitt hem i Sturefors har ännu inte kunnat förhöras. Polisen fortsätter att utreda händelsen som grovt rån.

29 november 2017 17:02

Det var vid 02-tiden på tisdagen som en man i 45-årsåldern ringde polisen och uppgav att flera personer hade trängt sig in i hans bostad i Sturefors. Polisen skickade genast fem patruller till adressen. Mannen hittades svårt skadad och fördes till Universitetssjukhuset för vård. Han genomgick en akut operation. Mannen hann uppge att han hade blivit knivskuren.

– Han vårdas fortfarande på sjukhus och hans tillstånd är kritiskt. Vi har inte kunnat förhöra honom, säger polisens utredare, John Skoog och fortsätter:

– Vi är naturligtvis angelägna att förhöra honom för att få fram så mycket uppgifter som möjligt om vad som inträffat.

Polisen sökte med hjälp av en hundpatrull – utan att få upp några spår. Inte heller dörrknackningen i mannens bostadsområde gav något konkret resultat. Enligt polisen verkar ingenting ha stulits från mannens hem. Tillsvidare rubriceras dock det inträffade som grovt rån.

På onsdagen arbetade fyra utredare med att försöka bringa klarhet i vad som inträffat.

– Vi har fått fram mer uppgifter som leder utredningen framåt. Vi börjar få en bild av vad som kan ha hänt, säger John Skoog.

Tisdagens händelse i Sturefors har orsakat viss oro. Så sent som den 3 oktober utsattes ett par i samhället för ett rån mitt i natten. I det fallet sitter en 24-årig man häktad. Det finns inget som tyder på att det skulle finnas något samband mellan de bägge rånen. 24-åringen har omhäktats för en period av ytterligare två veckor. Åtal ska nu vara väckt senast den 14 december.

– Vi väntar fortfarande på svar från NFC (Nationellt forensiskt centrum), säger åklagaren Johan Lundgren, som leder förundersökningen om rånet den 3 oktober.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa