Stor polisinsats efter rånlarm

Under natten till tisdagen fick polisen larm om att en man blivit knivskuren och rånad i sitt hem i Sturefors. Enligt polisen är det dock oklart vad som egentligen inträffat.

28 november 2017 12:30

Det var vid 02-tiden på tisdagen som en man i 45-årsåldern ringde polisen och uppgav att flera personer hade trängt sig in i hans bostad. Polisen tog uppgifterna på största allvar.

– Vi skickade fem patruller till adressen, säger polisens presstalesman, Thomas Agnevik.

Mannen som slagit larm hittades skadad i sin bostad och fördes till Universitetssjukhuset för vård. Han konstaterades ha allvarliga skador och genomgick en akut operation på tisdagsmorgonen.

– Mannen uppgav att flera personer trängde sig in i bostaden och att han blev knivskuren, säger Agnevik.

Polisen började söka i området med hjälp av en hundpatrull. Poliser knackade även dörr i området och påbörjade en teknisk undersökning.

– Vi har upprättat en anmälan om grovt rån, men det råder fortfarande oklarheter om vad som hänt, säger Agnevik.

Polishunden fick inte upp några spår och dörrknackningen gav inget resultat. Enligt polisen finns det inte heller något som tyder på att några värdeföremål saknas i mannens bostad.

– Det finns inga misstänkta i ärendet, säger Agnevik.

Polisens utredare John Skoog säger att tillståndet för den skadade mannen är kritiskt.

– Vi har inte kunnat förhöra mannen mer ingående, säger Skoog, som uppmanar eventuella vittnen att kontakta polisen.

Den 3 oktober i år utsattes ett par i Sturefors för ett rån. Den maskerade gärningsmannen hotade med ett pistolliknande föremål och tilltvingade sig en summa pengar. En misstänkt gärningsman – 24 år gammal – kunde senare gripas och sitter nu häktad i väntan på rättegång.

Enligt John Skoog finns det inget som tyder på att det finns något samband mellan rånet den 3 oktober och händelsen under natten till tisdagen.

– Men det får utredningen visa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa