Skyttedal: "Elcyklar är tramsigt"

Sara Skyttedal väljer sportbil istället för elcykel när hon raggar röster i valspurten. "Elcyklar är bara trams", säger hon och trycker till på gaspedalen.

25 augusti 2018 13:00

Kd:s kommunalråd Sara Skyttedal gillar fart och snabba bilar.

– Lotus Elise har alltid varit min dröm. Många andra politiker kör omkring i tråkiga bilar. Jag ville ha en som syns, förklarar Skyttedal som också sett till att få sitt namn i stora bokstäver längs sidorna.

För omkring ett år sedan lämnade Kristdemokraterna in en motion där man krävde att hastighetsplanen i centrala Linköping borde ses över och att vissa sträckor med 40 kilometer skulle höjas till 50.

– Jag ser inga positiva effekter av den där hastighetssänkningen, sa Sara Skyttedal då.

Miljön står i fokus i årets val. Hur smart är det då att rulla omkring i en sportbil? Vore inte en elcykel ett bättre val?

– Elcyklar är tramsigt. Och vi måste satsa på ett samhälle där bilen faktiskt får plats. Dessutom är den här lilla pärlan väldigt miljövänlig.

Men är det inte viktigt att satsa på alternativa färdmedel som cykel och kollektivt för miljöns skull?

– Jo, men bilismen har också en framtid i Sverige. Vi ser att det är ett fordon som går att framföra miljövänligt. Jag vänder mig emot att man bygger igen kommunen istället för att uppmana till miljövänliga alternativ för det enskilda fordonsslaget.

Med högre farter ökar också utsläppen. Ni vill höja hastighetsgränsen på vissa gator i centrala Linköping. Hur går det ihop med ett ökat miljötänk?

– Jag tror också att köbildning är dåligt för miljön och köer uppstår allt som oftast där man sänkt hastigheten. Man har byggt fram olika trafikinfarkter i den här stan och jag tror att de felaktigt satta hastighetsgränserna förhindrar att bra flöde. De sänkta hastigheterna gör också att folk kör med för låg växel. Det är inte bra för miljön eftersom utsläppen ökar då.

Körning i tätort

Körning i tätort orsakar större bränsleförbrukning än landsvägskörning.

Orsaken är framför allt att det ofta blir många stopp och accelerationer.

Lägre hastighet och framför allt ett jämnt körsätt ger vid körning i tätort en minskad förbrukning av bränsle och ett mindre utsläpp av koldioxid.

Samtidigt minskar utsläppen av luftföroreningar och mängden buller.

Källa: Trafikverket

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson

Ämnen du kan följa