Nytt företag vill anställa 40 i Linköping

Nu är företaget Hemfrid på plats i Linköping. Om allt går enligt planerna räknar de med att anställa ett 40-tal personer under 2019.

11 januari 2019 19:00

Hemfrid tillhandahåller hushållsnära tjänster och finns i landets större städer som till exempel Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Vi väljer att etablera oss i Linköping eftersom vi ser att staden och hela regionen växer. Vi går in med ett långsiktigt engagemang, förklarar Richard Åvall, operativ chef på Hemfrid och lyfter fram den statistik man hämtat från Skatteverket som visar att 14 600 Linköpingsbor gjorde avdrag för hushållsnära tjänster under förra året och att marknaden i Östergötland omsatte närmare 400 miljoner kronor.

Cecilia Ahle har anställts som regionchef och hon berättar att Hemfrid just nu är inne i fas där man rekryterar nya medarbetare.

– Några är redan på plats och ett mål när vi anställer personal är att försöka sänka trösklarna för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Att kunna det svenska språket är till exempel inget krav, säger hon.

– Under en inlärningsfas går dessutom den anställde bredvid en handledare för att lära sig yrket från grunden.

Hur ser ni på den konkurrens som finns i branschen?

– Linköping är en mycket expansiv kommun där nya företag flyttar in och där det byggs nya bostäder. Befolkningstakten är hög och vi ser därför att det finns plats för fler aktörer som oss. Konkurrens gör också att man hela tiden strävar efter att utveckla sig och leverera en så bra produkt som möjligt, säger Richard Åvall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson

Ämnen du kan följa