Nu bommar krogarna på Ågatan igen

Harrys och Hey Lucy har bommat igen. Personalen har permitterats och det är oklart när krogarna kan öppna igen. "Vi lever i en overklig tid", säger vd:n Helena Ahldén.

1 april 2020 17:00

Det var i helgen som de bägge resturangerna, Harrys även med en stor nattklubb i källaren, tog emot de sista gästerna innan beslutet att stänga ned verksamheterna verkställdes.

– Det fanns inte mycket annat att göra. Marknaden har mer eller mindre tvärnitat. Och eftersom vi inte får ha nattklubben öppen på grund av det som händer var det enda vägen vi kunde ta, säger Heléna Ahldén.

Det är Harrys centralt som driver Hey Lucy och Harrys på Ågatan och liksom många andra aktörer i krogbranschen har de märkt av ett stort tapp av gäster de senaste veckorna.

– Situationen är mycket tuff. Vi lever i en overklig tid och det går inte att säga när det kommer att vända.

 

Vad händer mer personalen som arbetar vid restaurangerna?

– Vi använder oss av korttidspermitteringar. De anställda har också blivit varslade om att deras framtida arbetstider kommer att förändras. I vilken omfattning är svårt att överblicka just nu. Förhandlingar med berörda fackklubbar pågår.

Hur länge kommer ni att ha stängt?

– Svårt att säga. Vi tar det vecka för vecka just nu.

Finns det en risk att ni inte kan öppna till sommaren?

– Kan inte svara på det. Jag ber att få återkomma med ett besked längre fram.

Kommer ställena att läggas ned?

– Vårt mål är att de ska öppna igen. Men när det sker är omöjligt att säga. Risken är dock att verksamheterna läggs i malpåse en tid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson