LHC-ordförande lämnar Swedbank

Roger Ekström väljer att sluta som kontorschef på Swedbank i Linköping. LHC-ordföranden satsar i stället på styrelseuppdrag och det egna företaget.

23 april 2019 12:04

Roger Ekström började som kontorschef på Swedbank i Linköping i september förra året. Han kom närmast från fastighetsjätten Lundbergs i Norrköping, där han var vice vd.

Ekström skriver på Linkedin att han nu har sagt upp sig från Swedbank. Han lämnar banken den 31 oktober.

"Mitt beslut kommer inte pga det som skrivits om banken senaste tiden. Banken står stadig och de fel som eventuellt har skett kommer redas ut – om det inte redan gjorts. Däremot har jag åsikter om hur händelseförloppet hanterats, men det är en annan historia!", skriver Ekström på Linkedin. Han utvecklar när vi får tag i honom:

– Jag tycker att banken har misslyckats med kommunikationen, säger 58-årige Ekström.

Roger Ekström, som är ordförande i Linköpings HC sedan förra året, skriver att han är villig att åta sig styrelseuppdrag. Dessutom har han startat ett företag som erbjuder rådgivning inom företagsledning och kommunikation.

– Jag kommer nog inte att ta en anställning i ett företag igen. Men jag har lång erfarenhet av ledarskap och kommunikation och hoppas kunna bidra med det jag kan.

Ekström har inga planer på att sluta som LHC:s ordförande: "Om LHC vill att jag fortsätter som ordförande så gör jag gärna det. Vill nå den där SM-finalen även med herrlaget!", skriver han på Linkedin.

– Jag är beredd att ställa upp för omval. Jag kan tänka mig att vara ordförande i tre år och målet är att vi inom den perioden ska nå en SM-final.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa