Joel Wilhelmsson, vd i bolaget bakom The Champ, bekräftar planerna på att stänga ned verksamheten.

– Vi väljer att avveckla. Det har varit tolv år där saker och ting varit både upp och ned, säger han och förklarar att han inte har någon ny sportbar i sikte.

Sista dag blir den 26 maj och då i samband med finalen i Champions league mellan Real Madrid och Liverpool.

Artikelbild

– Det blir en bra avslutning, menar Wilhelmsson.

Nu ser det ut att bli fortsatt matlagning i lokalerna.

Restaurang Ekkällan HB, som står bakom Ekkällan mat och dryck på Garnisonsvägen, har nämligen ansökt om att få öppna restaurang där inriktningen kommer att vara mat med inspiration från Medelhavet och Mellanöstern.

– Krogens namn blir Mosaik och vi kommer att satsa på luncher och kvällsöppet, säger Issa Khlaf som driver Ekkällan tillsammans med sin familj. Det blir också fullständiga rättigheter, men fokus kommer att ligga på maten.

Artikelbild

| Issa Khlaf berättar om planerna att starta ny krog i lokalerna där The Champ funnits i tolv år.

Issa berättar att han under flera år skissat på idén om att öppna en krog i de centrala delarna av Linköping, men att det dröjt fram till nu innan planen blir verklighet.

– Det har fallit på att vi inte hittat någon lämplig lokal. Nu dök den här upp och det känns som ett härligt projekt att sätta tänderna i. Vi startar med att bygga om en del. Förhoppningsvis kommer vi att kunna öppna första eller andra veckan i augusti.

Artikelbild

Satsningen innebär också att personalstaben kommer att utökas.

– Det blir sammanlagt fem eller sex heltidstjänster utspridda på lite olika anställningsformer, säger Issa Khlaf.