Högst osannolikt med stadsfest i Linköping

Stadsfesten i Linköping ser ut att brinna inne på grund av coronautbrottet. "Det är ett högst troligt scenario", säger Johan Rustan, vd på Visit Linköping.

3 april 2020 19:30

Linköpings stadsfest lockade förra året drygt 50 000 besökare till stan och alla de evenemang och konserter som genomfördes.

Vid den här tiden på året brukar också de flesta programpunkter vara bokade och klara.

Coronaviruset har nu ställt det mesta på ända, menar Johan Rustan.

– Allting har tvärnitat. Det går inte att förbereda någonting, säger han och fortsätter:

– 500 000 människor på Linköpings gator och torg näst sista veckan i augusti. Det känns inte genomförbart. Det är naturligtvis väldigt tråkigt, men vi måste förhålla oss till de restriktioner som Folkhälsomyndigheten beslutar om och viktigaste i allt det här är förstås människors liv och hälsa.

 

Enligt Johan Rustan jobbar man nu med ett par alternativ till den ordinarie Stadsfesten som av tradition hålls mellan tisdagen och söndagen under vecka 34.

– Vi tittar i almanackan och undersöker om det går att flytta hela arrangemanget  till oktober eller november. Är inte detta möjligt kanske vi tar sikte på en extra festlig invigning av Vinterljus. En annan tanke är att vi pausar allting och återkommer med full kraft i augusti 2021.

Coronaepidemin har dragit fram med stormstyrka, konstaterar Johan Rustan.

– För bara en månad sedan hade vi 15 000 besökare till Melodifestivalen i Saab Arena. Det kom 10 000 till Stora torget, samtidigt som whiskeymässan i Konsert & Kongress lockade 3 000. Man tror knappt det är sant, det som händer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson