De ska hjälpa sjukhusen med skyddsutrustning

Med anledning av coronaviruset ställer det lokala företaget S2Medical om delar av sin produktion.

25 mars 2020 10:30

S2Medical är ett forskningsintensivt medtechbolag som främst fokuserar på att förbättra behandlingar av brännskador och läkning av svårläkta sår. De har en fabrik och ett sårläkningscenter i Linköping samt säljkontor i Kina och Dubai. De jobbar nu för att hjälpa till att hitta skyddsutrustning till sjukhus i Skandinavien. Skyddsutrustningen är bland annat handdesinfektion, visir och ansiktsmasker.

Mårten Skog är grundare till S2Medical tillsammans med Petter Sivlér. 

– Vi satsar på att importera produkter som är väldigt svåra att få tag på just nu. Vi tycker att det är en naturlig reaktion att ställa om vår verksamhet och hjälpa till med det vi kan, säger Mårten Skog. 

 

Merparten av produktionen av sjukvårdsmaterialet sker i Kina. På grund av rådande läge har de en del problem med deras leverans.

– I och med att passagerartrafiken med flygplan är nedlagd, finns det mindre plats för gods på flygplanen. Det är väldigt stor konkurrens om transportplatserna som finns. Vi är väldigt beroende av produktionen i Kina. Det blir extra knöligt när det är en stor efterfrågan och sjukhusen i allmänhet är ganska dåliga på att hålla lager. Saker tar slut väldigt snabbt, berättar Mårten Skog. 

S2Medical finns på flera platser runt om i världen. 

– Den största närvaron utanför Sverige är i Dubai, där är jag själv stationerad. Vi har också personal i Italien, Kuwait och Saudiarabien, säger Mårten Skog.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nathalie Wahlbeck