12-13 februari kommer David Cairns till länet, inbjuden av Länsstyrelsen i Östergötland.

Landshövding Carl-Fredrik Graf är värd för besöket och är såklart nöjd med tajmingen, så här mitt i Brexitdebatten, att få hit en ambassadör från ett så högaktuellt land. På nätverksträffen Mjärdevi update i onsdags sa Graf:

– När vi i höstas funderade på vem vi skulle bjuda hit till början av året kändes det givet att välja Storbritanniens. Det blir spännande.

Länsstyrelsen bjuder in andra länders ambassadörer fyra gånger per år. Näst på tur efter Cairns är Estlands ambassadör Merle Pajula i maj.

– I höstas hade vi besök av Nederländernas ambassadör vilket kommer leda till nya besök på Vreta Kluster i början av sommaren, berättade Graf.

På agendan för David Cairns dagar i Östergötland står besök hos Saab, och brittiska forsknings- och testcentrat Qinetiq, samt affärsforum hos Östsvenska handelshammaren i Norrköping. Cairns kommer också hålla en föreläsning på Linköpings universitet med fokus på Brexit, arbetsmarknaden och rörligheten. I Linköpings stadshus kommer han också hinna med en lunch med kommunen och en mottagning för brittiska medborgare.

LYSSNA PÅ:David Cairns "Sommar i P1" från i somras.