Länet kan få fler kanaler

Om ett år träder ett nytt sändningstillstånd i kraft – det kan innebära fler radiokanaler i länet, enligt SR P4 Östergötland.

17 juli 2017 08:27

Det är i augusti 2018 som det nya sändningstillståndet i radio träder i kraft. Med det kommer det bli möjligt att sända på flera frekvenser och därmed blir det plats för fler kommersiella kanaler i Östergötland. Det är dock inte avgjort ännu vilka kanaler som kommer få sända.

– Det går inte riktigt att säga i dag vad det kommer bli för innehåll. Det finns ingen automatisk förlängning eller någon förtur för de som i dag sänder radio när det kommer till att få ett nytt sändningstillstånd, säger Kerstin Morast, enhetschef för Myndigheten för press, radio och tv till SR P4 Östergötland.

I dag har de flesta orter i länet bara tillgång till två kommersiella kanaler, medan till exempel Linköping har tillgång till fyra. Med det nya avtalet skulle de allra flesta orterna i länet kunna ha tillgång till fyra kanaler. Linköping skulle då kunna få tillgång till sex kanaler och Norrköping till fem.

Sveriges Radio, som inte är en kommersiell kanal, uppger att man inte kommer att påverkas av det nya sändningstillståndet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Madeleine Säll