Fann drömhemmet och öppnade butik

Tina Malm och hennes sambo Fredrik Rankleven flyttade till sitt nyinköpta hus Sågarstugan, utanför Hycklinge, för två år sedan. Här har de höns och katter och en loppisbutik som säljer både nytt och gammalt.

20 december 2018 08:00

Efter ett par kilometer på grusvägen kommer man fram till Sågarstugan, utanför Hycklinge. Här bor Tina Malm och hennes sambo Fredrik Rankleven.

– Vi köpte huset för två år sedan men har bott här i tre år, då vi hyrde första året. Vi är från början Linköpingsbor, men har nu hittat vårt drömställe, säger Tina Malm.

Både Tina och hennes sambo Fredrik jobbar som handledare inom LSS-verksamhet. Just nu håller paret på för fullt att renovera sitt hus. Det ska bli nytt kök och installation av bergvärme är på gång.

– Vi har så här långt lagt ner mycket jobb på ladugården. Här är det ett hönshus med ett 70-tal höns och raser som Isbar, Dvärgkochin, Pärlhöns och Brahma och några avelstuppar, säger Tina Malm.

Flera höns år på gång för att äggkläckningsmaskinerna går varma i Sågarstugan.

– Jag säljer både kycklingar och ägg till folk runt om här i bygden, säger Tina Malm samtidigt som de tre huskatterna Rapsen, Gandhi och Babsan tittar fram.

I ladugården ryms även Fredriks snickarbod och vägg i vägg med den har Tinas sin loppisbutik, "Nygamla hörnan".

– Jag har öppet två dagar i veckan och inte minst äggköparna vill titta in och se vad jag har i min butik, säger Tina Malm.

På undervåningen har Tina nya saker som exempelvis kläder, och på övervåningen är det loppisgrejer från eget hem bland annat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Bexell