"Våga prova något annat, något nytt"

Hultsfredskorpen öppnar möjligheten att prova något nytt i sportväg. Tanken är att hjälpa den som vill, att hitta något helt annat att göra på fritiden. Någon sport som håller håller kroppen igång.

22 augusti 2018 14:00

– Många lägger av med sina sporter när de slutar gymnasiet, säger Göran Ehn i Hultsfredskorpen. Kanske de tröttnar. Eller också kommer det andra intressen emellan. Så vi vill erbjuda dem chansen att prova något annat, något nytt.

Så Korpen har etablerat ett samband med fyra olika föreningar som är med och lär upp deltagarna i sina sporter. Det är ridning, orientering, skytte och bordtennis. Dessutom samarbetar man med Hagadal, med både simning och styrketräning.

Med den här nya satsningen, som fått namnet Aktivitetslyftet, vänder sig korpen till deltagare i åldern 15 -25 år. Förhoppningen är förstås att de ska hitta någon nytt och spännande som de vill hålla på med framöver.

Än så länge vet man dock inte så mycket om hur det står till med intresset för den här satsningen. Det kommer att ge sig på ett informations- och uppstartsmöte som hålls nu 28 augusti. Då går också anmälningstiden ut.Men reda nu har man i alla fall fått en del förfrågningar. Men så här i semestertider har det varit lite svårt att få ut budskapet.

– Det finns ju idrottsskola för barn, och Sunda Seniorer för de äldre här i Hultsfred, säger Anders Nilsson i Korpen. Men för 15 - 25-åringar finns det inget sådant. Och de behöver ju röra på sig, de också.

Idrotterna som inleder satsningen är handplockade, för att det ska vara lätt att börja, sporter där det ska vara roligt att vara med och kanske inte på så blodigt allvar från början. Det kan ju ha sina sidor att komma som 25-åring och nybörjare att etablera sig i ett lag.

Så därför är det individuella sporter som gäller i den här satsningen. Det handlar om "aktiviteter för aktivitetens skull". Att komma igång och röra på sig helt enkelt.

Och då kan det här bli en bra början, att få chansen att prova något som kanske inte ens har tänkt på förut. Och förhoppningsvis ska det bygga upp ett intresse för framtiden.

Så här i inledningen är det fem föreningar i samarbetet, sex om man räknar med Hagadal. Men på sikt är det meningen att utbudet ska bli ännu bredare och fler föreningar ska engageras. Hultsfred har ju ett rikt föreningsliv och det finns mycket, mycket mer att välja på.

– Men vi startar så här sedan får vi se hur det utvecklas, säger Anders Nilsson, som hoppas på att det ska bli bra uppslutning när det drar igång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olof Carlson

Ämnen du kan följa