Här är länets bästa bar – och hotell

De Klomp är Östergötlands bästa bar och The Box är det bästa hotellet. Detta enligt White Guide.

4 december 2018 11:00

Restaurangguiden White Guide har länge betygsatt restauranger och caféer i Sverige. I år utökar företaget verksamheten och bedömer även hotell och barer.

På måndagskvällen var det dags för högtidlig utdelning av poäng och priser. PM & Vänner i Växjö fick priset som bästa hotell, i hård konkurrens med Stockholmshotellen Downtown Camper by Scandic och Grand Hotel. Alla tre fick 92 av 100 möjliga poäng.

På barsidan vann Tjoget i Stockholm på 88 poäng, före Svartklubb by Fäviken i Åre och Tweed/The Burgundy i Stockholm. Bästa Ölbar blev Omnipollos Hatt och bästa vinbar Folii, båda i Stockholm.

Två östgötska barer och lika många hotell kom med i guiden, dock utan att vinna några priser.

De Klomp i Linköping var den bar som gick hem bäst hos juryn, med 70 poäng. Så här skriver juryn bland annat: "Man tror nästan inte att det är sant när den gigantiska ölbibeln landar på bordet. Över 200 öl på flaska och ett 40-tal på tapp finns i detta ölnördarnas paradis. Trots det är stämningen långt ifrån testosteronhaltigt insutten".

Norrköpingsbaren Pig’n’Hen fick 65 poäng.

Quality Hotel The Box i Linköping är med 76 poäng länets bästa hotell, enligt White Guide, som bland annat skriver: "Vi struntar faktiskt i att utsikten över en rondell och en motorväg kunde varit mer inspirerande. The Box kan nämligen skryta med två riktigt starka kort: en spaavdelning som verkligen är värd namnet och vansinnigt trevlig personal."

The Lamp i Norrköping samlade 74 poäng.

Läs mer:

Östergötlands bästa hotell

Östergötlands bästa barer

Östergötlands bästa restauranger

Östergötlands bästa caféer

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åke Alvin