Företaget har fördubblats och nyanställer ytterligare 100

Företaget Alten har fördubblat sin styrka på tre år. Nu har de passerat 100 anställda och fortsätter växa.

17 mars 2017 19:15

Tre år har nu gått sedan vi berättade om att teknik och IT-konsultbolaget Alten i Mjärdevi tänkte fördubbla antalet anställda. De anser sig ha hittat ett framgångsrikt sätt att locka personal med rätt kompetens. Och i veckan firade företaget att de nu är 103 anställda.

– Vi håller vad vi lovar. Vi har jobbat hårt både för att hitta bra och varierade uppdrag till våra konsulter och för att attrahera ingenjörer till vårt företag, säger Stavros Constantinou, divisionschef på Alten i Linköping.

Alten jobbar mot stora kunder inom telekom, flyg- och försvarsindustri, och har även vunnit flera värdefulla ramavtal inom den offentliga sektorn. Deras mål är att ännu en gång fördubbla sin styrka på tre år.

– Vi vill bli en av de större aktörerna på marknaden. Vi har fått nya uppdrag och nya kunder så att vi fortsätter växa och nyrekrytera. Målet är att ha 200 anställda 2020, säger Stavros Constantinou.

Hur ska det gå till med tanke på att många andra IT-företag i Linköping också slåss om ingenjörer och utvecklare?

– Vi satsar på sammanhållning och kompetensutveckling. Vi har också en trivselgrupp som anordnar gemensamma aktiviteter utifrån de anställdas önskemål. Många av våra konsulter jobbar ute hos kunder och då är det viktigt att vi träffas och gör roliga saker tillsammans, säger han.

Sandra Bolin är avdelningschef på Alten i Linköping. Hon och företaget försöker få in flera kvinnliga anställda. Andelen kvinnor i företaget har ökat även om den processen går sakta. Och i hela rekryteringsprocessen – oavsett om det handlar om kvinnor eller män – har en speciell apparat haft stor betydelse:

– Alla gillar flipperspel. När vi har pubkvällar är det alltid lång kö vid apparaten. Vi har en anställd som handplockar personal med rätt kompetens och försöker få dem hit. Men det är när de ser flipperspelet som de skriver under, skojar Stavros Constantinou.

Alten Sverige har sitt huvudkontor i Göteborg och ingår i Alten Group som är ett av Europas största teknik och IT-konsultbolag med över 24 000 anställda i 20 länder. Alten grundades av tre franska ingenjörer 1988. Den svenska verksamheten startade 1991 i Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!