Företagen måste ta in 100 konsulter

E-hälsoföretaget Cambio väljer Hiq ace i Linköping som samarbetspartner i en ny satsning på digitalisering inom vården.

 

12 november 2018 21:30

– Vi ska förse Cambio med utvecklingsteam. Det är vi mycket stolta över, säger Patrik Holm, vd på Hiq ace i Linköping.

Cambio är ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller lösningar inom vård och patientsäkerhet för vårdgivare i Europa. Företaget har cirka 600 medarbetare.

Deras e-hälsolösningar når i dag drygt 100 000 användare vid akut- och universitetssjukhus samt olika specialist- och öppenvårdsenheter. Och totalt cirka fyra miljoner patienter.

– Sjukvården i Sverige är mitt i en digitaliseringsresa. Moderna koncept inom till exempel maskininlärning och mobilitet kommer förändra hälso- och sjukvården för alltid. Tillsammans med Hiq kan vi erbjuda en spännande och utvecklande möjlighet, säger Peter Gille, vd på Cambio i en kommentar.

Behovet av utvecklare är mycket stort och både Hiq och Cambio kommer att behöva nyanställa.

– Vi ska anställa 100 ingenjörer i Linköping. Och vi tar hjälp av Hiq:s utvecklingsteam för att genomföra den här satsningen. Vi tror också att några av dessa 100 kommer att vilja arbeta som konsulter från Hiq med våra projekt, säger Jenny Styren, marknadschef för Cambio.

Volymen på rekryteringen talar för sig, menar Patrik Holm:

– Det ger en bild av hur stor den här satsningen är. Många branscher använder gamla IT-system som behöver uppdateras. Hälso- och sjukvården är inget undantag, säger Patrik Holm.

Han ser det nybakade partnerskapet med Cambio som en perfekt möjlighet:

– Cambios satsning på nyutveckling och innovativa lösningar inom e-hälsa tillsammans med vår spetskompetens inom avancerad systemutveckling gör detta till ett mycket intressant samarbete, säger Patrik Holm på Hiq i Linköping.

Före sommaren blev det klart att Hiq i Linköping ska agera etableringspartner åt miljardkoncernen Axis som bygger upp kontor här. Även där handlar det om 100 tjänster.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrik Svedin

Ämnen du kan följa