På torsdag i nästa vecka anordnas en tjejkväll, en "Girls Night" med shopping i Finspångs centrum. Det utlovas snittar, goodiebags och utlottning av ett hemligt pris som butikerna har gått samman för att bekosta.

– Jag fick idén från en butik i Karlskoga, så vi sa att vi skulle prova, säger Fabiola Nestor-Lundh på Mingla Woman, som är en av butikerna som håller öppet.

– November är en lugn måndad, därför är det bra att det händer någonting. Sedan kommer ju Black Friday och det förstör handeln mycket idag. Man har ju inte de mariginalerna.

Artikelbild

| Arkivbild.

Att det enbart är kvinnor som bjuds in har inte väckt några reaktioner från kunderna, menar Fabiola Nestor-Lundh.

– Nej, faktiskt inte. Det är mer som en happening, en rolig grej. Man får försöka att hitta på lite grejer.

Mingla Woman har mest kvinnliga kunder, men under hösten har de börjat med herrkläder, efter stor efterfrågan.

– Ofta är det så att kvinnorna handlar till männen för de tycker inte att det är så roligt att gå i butiker. Om de inte är klädintresserade. Men sedan har det faktiskt kommit in killar själva och kollat, så det är jätteroligt, säger Fabiola Nestor-Lundh.

Artikelbild

| Mingla Woman kommer att ha öppet under shoppingkvällen. "Man får försöka att hitta på lite grejer", säger Fabiola Nestor-Lundh.

Men om man skulle ordna en "Boys Night" för bara män i butikerna framöver tror hon inte att det skulle bli någon rusning. Kanske för att män inte har för vana att shoppa i grupp?

– Jag tror att de är mer svårflörtade, säger Fabiola Nestor-Lundh.

Malin Siegers på Arken Zoo, som också kommer att hålla öppet under torsdagskvällen, menar att kunderna brukar gilla konceptet.

– Ja, det brukar vara väldigt uppskattat. Och vi anordnar ju flera saker där det brukar vara mer blandat. Kanske blir det något för bara killar senare, säger Malin Siegers.

I nästa vecka ska hon börja plocka ihop påsarna med överraskningar som kunderna får ta med sig hem från kvällen.

– Ja, på måndag drar vi igång och gör goodiebags för glatta livet. Butikerna har inte lämnat in sina grejer än, så jag kan inte säga vad det blir för något.

Men man får inget djur med sig hem i påsen?

– Nej, det skulle väl vara dammråttorna i sådana fall, säger Malin Siegers och skrattar.