Rekordtidig premiär i spåren av corona

Edqvists blommor öppnar sin utomhusträdgård rekordtidigt. "I och med coronan har vi mycket färre kunder i butiken, därför känns det bra att öppna härute, säger ägaren Anki Björklund.

26 mars 2020 19:30

– Vi hade tänkt öppna till påsk, men i och med att vi inte har lika många kunder inne i vår butik längre, så känns det bra att öppna härute redan idag, säger ägaren Anki Björklund i solskenet bakom Stora Coop, eller Viberga i folkmun.

Är det inte för kallt med blommor ute på nätterna när det fortfarande är minusgrader?

– För vissa växter är det så. Då får man ta in dem över natten, eller täcka över med något. Just nu säljer vi mycket penséer och de tål kylan bra på nätterna. 

I dessa tider av ofrivilligt minskande av sociala kontakter, gäller det att tänka nytt.

– Våra kunder kan ringa in sin beställning och komma hit och hämta dem, vid parkeringen. Vi ställer allting på ett hämtbord, de behöver bara kliva in och ur sin bil.

En annan tjänst som inte är helt ny, men som kanske är mer oväntad är att Edqvists personal kan leverera växter och blommor hem till kunden och även plantera dem vid behov.

– Är man i riskgruppen och inte kan hämta sina växter och blommor, så kör vi hem dem. Planteringsjord kan dessutom vara tungt och svårt att få hem för de som är lite äldre. Det händer att vi planterar hos kunderna också, men det är inte så vanligt, berättar Anki.

Vid utkörning har personalen på Edqvists tydliga regler för vad som gäller.

– Vi ringer på dörren och backar några steg och ser att de öppnar innan vi åker. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Grip