Polisen hittar inte rånaren

Polisen har lagt ned jakten på den man som rånade Kronans Apotek för en dryg vecka sedan. "Vi har arbetat intensivt med att lösa det, men vi kommer inte framåt längre", säger Fares Dawoud vid polisen i Finspång.

13 december 2018 18:30

Det var tisdagen den 4 december strax efter klockan 13 som Kronans Apotek på Viberga utsattes för ett rån. En maskerad gärningsman hotade personalen och kom över en okänd mängd narkotikaklassade mediciner.

Efter att polisen anlände till platsen inleddes flera utredningsåtgärder. Hundpatruller skickades ut, vittnen hördes och övervakningsfilm började analyseras. I början av utredningen var det positiva tongångar om ett snabbt gripande.

– Vi har arbetat intensivt med att lösa fallet, men vi kommer inte längre framåt. De ledtrådar vi har haft har inte gett något, därför har vi lagt ned utredningen, säger Fares Dawoud.

Rånaren finns med på övervakningskamerans film.

– Ja, han syns jättebra på filmen. Kruxet är att han var så maskerad att bara ögonen syntes. Vi har också bra signalement på hans kläder, men det hjälper inte. De tips vi har fått har inte gett något.

Har ni haft någon misstänkt på förhör eller frihetsberövad?

– Nej, det finns ingen skälig misstänkt till brottet. Jag beslutade att lägga ned utredningen i onsdags. Skulle det komma fram något tar vi självklart upp utredningen. Rånaren kanske gör något misstag så han får våra ögon på sig igen, poängterar Fares Dawoud.

Efter rånet valde apoteket att stänga, dagen efter öppnades butiken igen. De anställda på apoteket och även de kunder som var i lokalen under rånet, erbjöds stöttning och hjälp av experter på sådana här händelser inom organisationen för Kronans Apotek.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Grip

Ämnen du kan följa