Mässan Finns i Finspång arrangerades för första gången 2012. Sedan dess har den anordnats vartannat år på Arena Grosvad och successivt blivit större vid varje tillfälle.

2016 kom cirka 2 500 besökare och denna gång utvecklas mässan till att hållas under två dagar, 5–6 oktober.

– Arrangemanget har blivit större och nu satsar vi för första gången på två dagar. Vi startar på fredag eftermiddag och för de som kommer första dagen, gäller biljetten även under lördagen. Vi hoppas på 3 000 besökare. Det är ett tufft mål, jag är nöjd även om det kommer 2 500 personer, säger Andreas Ramlöv.

Artikelbild

| En av Sveriges mest framgångsrika friidrottare genom tidern, Kajsa Bergqvist, kommer till mässan i Finspång.

Tv-programledaren Rickard Olsson är konferencier under båda dagarna. Före detta elitboxaren, entreprenören, författaren, skådespelaren och programledaren, Paolo Roberto, inleder mässan med att föreläsa för de 78 utställarna som finns på plats.

Under fredagseftermiddagen öppnas mässan för allmänheten. Många kända profiler kommer till Finspång.

En av Sveriges mest framgångsrika friidrottare genom tiderna, Kajsa Bergqvist, med nio SM-guld, två EM-guld, tre VM-guld och ett OS-brons i höjdhopp på meritlistan, föreläser under lördagen.

Det gör även konstnären, programledaren, föreläsaren och Instagramprofilen Stina Wollter. Samma dag bjuder Nassim Al Fakir på underhållning från scenen.

Artikelbild

| Konstnären Stina Wollter kommer till Finspång i början av oktober.

Trädgårdsmästaren Linda Schilén medverkar båda dagarna och ger tips och råd om trädgården, samt håller i en föreläsning.

– Huvudsyftet är fortfarande ett ambassadörskap för Finspång. Vi uppmanar alla Finspångsbor att komma, det är en fest för alla åldrar, säger Andreas Ramlöv.

Artikelbild

| Paolo Roberto föreläser och inspirerar på mässan i Finspång.

– Det är häftigt som manifestation att fler och fler kommer till mässan. Om vi procentuellt sett når över tio procent av befolkningen är det en väldigt bra siffra för en Finspångsmässa, betonar Johan Malmberg, utvecklingschef i Finspångs kommun.

Representanter från XL Bygg och Colorama kommer tillsammans bygga ett Villa Villekulla, som är cirka tre meter högt och sju kvadratmeter stort.

– Huvudpoängen är att det ska auktioneras ut under lördagseftermiddagen, säger Andreas Ramlöv.

Dessutom kommer Norrköpings Ungdomscirkus erbjuda ”prova-på-cirkus”.

Mässans tema är ”Bo och Leva” och målet är att genom utställningar, föreläsningar och underhållning för alla åldrar, lyfta fram det positiva i att bo och leva i Finspång.

Huvudarrangörer för Finns i Finspång är Total Media & Reklam, Finspångs kommun, Siemens och Medley.