Juno Blom besökte L:s årsmöte

Riksdagsledamoten Juno Blom besökte Liberalernas årsmöte i Finspång.

5 mars 2019 17:09

– Hon berättade bland annat om den turbulenta perioden innan Januariöverenskommelsen. Vi genomförde också ett mycket intressant studiebesök på Risingegården, där personalen presenterade sin verksamhet, berättar Hakon Fältström.

Årsmötet ägde rum den 25 februari i Bävervägens kvarterslokal med deltagande av ett tiotal medlemmar.

Juno Blom berättade vidare om att diskussionerna varit intensiva, eftersom det var ett mycket svårt strategiskt vägval, men hennes bedömning är ändå att sämjan mellan de olika ståndpunkternas företrädare var god och att Januariöverenskommelsen blir viktig att följa upp. För henne har det även lett till att hennes första uppdrag som ersättare i Utbildningsutskottet har förvandlats till en ordinarie plats i Justitieutskottet. Hon har dessutom blivit utsedd till barnrättspolitisk talesman.

– För Juno kommer arbetet mot hedersvåld vara en central uppgift att bevaka. På vårt möte blev integrationsfrågan föremål för en livlig diskussion, säger Hakon Fältström.

Frågor som togs upp på mötet var bland annat vad som ska hända med gamla lasarettsområdet efter flytten av närsjukvården till nya vårdcentralen i centrum. Förslaget kunde vara att utlysa en arkitekttävling med väl specificering av vad som området ska innehålla Frågan om utarmningen av verksamheter och trafikstyrning i centrum togs också upp till diskussion liksom förslaget om placering av en Ljungströmturbin som industrimonument i centrum.

Britt-Marie Hamnevik Söderberg är fortsatt ordförande för L i Finspång och Mikael Wallin är vice ordförande. Övriga styrelseledamöter är Torbjörn Falkerby, Hakon Fältström och Åke Kinnander

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Grip

Ämnen du kan följa