Det är dubbelbottnat för 39-åringen att sälja och lämna en verksamhet som varit hennes skötebarn i 18 år.

– Mycket har varit väldigt roligt. Hela hotellet är renoverat. När jag tog över var det 70-talskänsla överallt, med bruna heltäckningsmattor och inga duschar eller toaletter på rummen. Vi har jobbat på några år och sparat så vi har kunnat renovera kontinuerligt. De första tio åren återinvesterade vi det vi tjänade för att höja standarden på lokalerna, berättar Anna Söderberg, som har haft sina föräldrar Marie och Stefan med på hela resan, från den där lilla tidningsannonsen att ett hotell var till salu i början av 2000-talet, tills att hotellet nu ska säljas.

– Mamma har jobbat heltid på hotellet och pappa har varit vaktmästare. Hotellrörelsen har varit som ett familjeföretag, säger Anna.

Artikelbild

| Anna Söderberg har drivit Alléhotellet i 18 år och vill nu sälja hotellet och ändra inriktning på sitt liv.

Idag består Alléhotellet av 440 kvadratmeter med 14 rum, samt reception, matsal, bastu, gästpentry och "vardagsrum".

– Jag är nöjd med hur hotellet har tagit form och också lite stolt. Det har varit en utvecklande resa för mig och jag har lärt mig mycket de här åren.

Att driva ett hotell kräver mycket tid och engagemang. Något som Anna har känt av.

– Ja, nu har jag blivit bättre på att ta ledigt. Men i flera år jobbade jag varje dag, sju dagar i veckan. Hela mitt vuxna arbetsliv har handlat om hotellet, både på gott och ont. Samtidigt som jag har varit låst på ett sätt har hotellägandet gett mig mycket frihet och glädje.

Artikelbild

| Alléhotellet på Östermalm är till salu.

En och annan kändis har bott på Alléhotellet under årens lopp.

– Efter bara några år skulle Tommy Nilsson, som då var tillsammans med Malin Berghagen, bo här. Vi gav dem det finaste rummet vi hade, vilket jag idag hade skämts över. Det var verkligen inte fint med bruna sängar och rosa överkast. Vi var jättehispiga när vi tog emot dem, men de var hur jordnära som helst och allting gick bra. De sa att de kände sig som hemma, minns Anna med ett leende.

Artikelbild

| En höjdare var när artisten Tommy Nilsson och hans dåvarande hustru Malin Berghagen både på Alléhotellet.

De senaste åren har Alléhotellet haft avtal med industrierna i Finspång.

– Dels har det gett oss en stabil ekonomisk grund att stå på, dels har vi fått många stamkunder från hela världen, vilket förstås är roligt.

Nu vill Anna Söderberg sälja sitt hotell.

– Det är flera intressenter som har hört av sig, så det ser ljust ut. Det vore kul med en ny ägare som har egna idéer och vill utveckla verksamheten på sitt sätt. Det skulle gå att ha ett kafé i anslutning till hotellet, eller kanske börja servera mat igen.

Anna vill byta rollen som hotelldirektör till något helt annat.

– Jag är rätt trött på att vara inomhus och jobba. Jag vill ut i friska luften. Min man driver ett fastighetsskötarbolag, där jag ska börja jobba. Jag vill aldrig se ett A4-papper mer i mitt liv, säger hon och skrattar.

Det finns också en hel del allvar med i den meningen.

Vad ska du jobba med?

– Rensa ogräs, klippa gräsmattor och städa trappor. Jag har testat ett tag för att se om jag och Jörgen (Annas man) kan jobba ihop och det har fungerat bra. Jag är trött på ett helt annat sätt när jag kommer hem från jobbet. Just nu vill jag bara jobba med kroppen och slippa tänka så mycket. Men jag har en del idéer om hur vi kan utveckla den verksamheten också, säger Anna Söderberg.