Arnfinn Röste ensam ägare till glasbruket

För drygt två år sedan tog en trio över konkursboet i Reijmyre glasbruk. Nu är Arnfinn Röste ensam ägare till det anrika glasbruket.

5 december 2017 16:30

– Det finns många anledningar till det. Men huvudorsaken handlar om att säkerställa framtiden för verksamheten, säger Arnfinn Röste som varit med i diverse ägarkonstellationer sedan 1995, då han första gången gick in som delägare i glasbruket.

Det var den 19 oktober 2015 som Arnfinn Röste, Ulf Rosén och Björn Waage med sitt norska bolag Magnor köpte Reijmyre glasbruk av konkursförvaltaren. Affären hade en hel del turer innan den var klar och det var först efter att kommunen köpt själva fastigheten och tagit ansvar för miljön (marken runt glasbruket är starkt förorenad) som trion köpte verksamheten i glasbruket. Ett extrainkallat möte i kommunstyrelsen såg till att kommunen sedan dess äger marken och lokalerna.

– Det är alltid komplicerat att ha flera kompanjoner om en sak, nu blir det en större tydlighet och rätlinjighet. Det är ingen stor dramatik i det här. Vi kör vidare enligt samma linje som vi har haft sedan vi tog över, försäkrar Arnfinn Röste.

I våras köpte Röste ut Björn Waages tredjedel av aktieinnehavet och nu har han även löst ut Ulf Roséns del och äger 100 procent av aktierna i Reijmyre glasbruk.

Ulf Rosén kommer att vara kvar som vd och sköta det dagliga arbetet i glasbruket.

– Vi har haft en god utveckling under första perioden men står nu inför betydande utmaningar och investeringar, både i produktutveckling och marknadsföring samt även i ugnar och utrustning. Även nya strategiska samarbeten ska ingås med viktiga partners, säger Ulf Rosén och fortsätter:

– Både för att konsekvent kunna fatta strategiska beslut om framtida affärsinriktning och för att kunna garantera finansiering till framtida satsningar är nuvarande ledning överens om att denna ägarförändring är positiv.

Några stora förändringar i produktionen är inte aktuella i nuläget.

– Nej, just nu är vi i en intensiv period av leveranser till julhandeln. Det kommer att vara ”business as usual”. Framåt våren kan det nog bli en del roliga nyheter. Vårt samarbete med Svenskt tenn ska vi fortsätta att utveckla. Där har vi mycket att lära, inte minst när det gäller näthandeln, berättar den 68-årige entreprenören som bor i Stockholm.

Personalstyrkan på glasbruket består i skrivande stund av cirka 20 personer.

– Vi kör på som vanligt. Det är inga förändringar planerade när det gäller personalen, poängterar Arnfinn Röste som gjorde sig ett namn inom telekombranschen på 1980-talet.

Arnfinn Röste är, förutom ägare till glasbruket, även ägare till VP Djursholm AB och CF Djursholm AB som båda verkar inom hotell- och restaurangbranschen samt Advanced research Sweden AB och Netmore AB.

2016 omsatte Reijmyre glasbruk 1810 AB 14,2 miljoner kronor och visade en vinst på två miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Grip