Finspång duger för henne – just nu

En distansvänskap hade växt sig till kärlek. Samtidigt som det stressiga jobbet i huvudstaden blev för mycket. Det blev den sista knuffen för att Carolina skulle lämna Stockholm för Finspång.

11 mars 2019 19:00

Skillnaden mot den gamla lägenheten i Stockholm är främst att den i Finspång är större. Men här har Carolina Wahlberg också möjlighet att ha djur.

– Jag har alltid gillat att sjunga, och så djur. Jag kunde inte ha några husdjur i Stockholm eftersom det inte fanns plats, men också för att jag inte hade tid. Nu jobbar jag visserligen mycket skift men min sambo pluggar så han kan hjälpa till mycket, säger Carolina.

Både Smilla, katten som efter namngivning visade sig vara kille, och hunden Gibbson har de fått överta från Carolinas sambos familj.

– Hans mamma bor här i samma trapp, ena systern bor bara rakt över gården och hans bror är här nästan varje kväll. Haha, vi är nog väldigt familjekära båda två, skrattar Carolina.

Att hennes nära och kära främst finns i Stockholm är något som hon tycker är jobbigt. Men Carolina är också övertygad att hon bara tillfälligt kommer ha Finspång som hemort.

– Jag vet att jag vill plugga till djursjuksköterska, och den utbildningen finns bara i Uppsala. Så en dag måste jag flytta tillbaka, även om det just här och nu passar mig bra att bo i Finspång.

Att flytta långt gör att man måste skaffa nya kontakter och vänner. För Carolina har det varit svårt att hitta helt rätt.

– Jag har svårt för att alla känner alla här. Det finns också en del åsikter här som jag inte är okej med, som rasism och homofobi. Så klart finns det även i större städer men där är det enklare, där kan man välja exakt vilka man vill umgås med. Här måste man acceptera alla och ibland kan jag bli arg och fundera över varför jag gör det, säger Carolina.

Tror du inte att det är bra att du får kontakt med människor som tänker olika, då kan du ju påverka värderingar som du inte tycker är bra?

– Jo, kanske. Men de har redan hört alla argument och det biter det inte på dem. Jag behöver också att någon backar mig, jag är för feg för att ta diskussionen själv. Jag känner att jag, sedan jag flyttade till Finspång, tar lättare på dumma skämt och helt enkelt inte säger ifrån.

Något som dock överraskade Carolina var hur många det var som gick i Finspångs pridetåg i somras.

– Jag såg en video från ett pridetåg i Norrköping och reagerade på hur få det var. Men i Finspång visade det sig att många fler ville gå. Sedan har de flesta här sunda värderingar men det är ju tyvärr lättare att se det negativa.

Namn: Carolina Wahlberg

Ålder: 24 år

Yrke: Behandlingsassistent

Familj: Stor och mysig

Bor: Med sambo i lägenhet på Risingsväg

Vägen till Finspång: Kärleken fanns i Finspång samtidigt som jobbet i Stockholm blev för stressande

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Larsson

Ämnen du kan följa