Finfin bankrapport lyfte Wall Street

USA-börserna steg på torsdagen, bland annat efter en positiv delårsrapport från en av bankjättarna. Det underskrivna handelsavtalet mellan USA och Kina gav också handlarna råg i ryggen.

16 januari 2020 22:15

Morgan Stanley ökade resultatet för fjärde kvartalet 2019 med över 50 procent, jämfört med motsvarande period året före. Vinsten på drygt två miljarder dollar var mycket bättre än analytikerna gissat och aktien brakade iväg 6,8 procent.

Morgan Stanleys resultat drog med sig andra banker uppåt, bäst gick Wells Fargo var aktie steg 1,7 procent.

Detaljhandeln visade upp en försäljningsökning på 0,3 procent under december. Det var trots den modesta uppgången en fingervisning om att branschen inte mår så dåligt som många trodde efter de dåliga försäljningsresultaten under storhelgerna.

It- och tekniksektorn hörde till de mest gynnade i och med undertecknandet av det så kallade fas 1-avtalet mellan USA och Kina. Microsoft var en av vinnarna och aktien lyfte 1,8 procent. Konkurrenten Apple steg 1,3 procent.

Dow Jones industriindex ökade 0,9 procent, Nasdaqs kompositindex lyfte 1,1 procent och S&P 500 gick upp 0,8 procent. S&P 500 passerade med den uppgången också indexnivån 3 300 för första gången.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-Reuters