Centrallager räddar jobb på Steeltec

Nedläggningshotade Steeltec i Boxholm har lyckats rädda kvar en del av verksamheten. Nu ser vd Hans Nycander nya utvecklingsmöjligheter.

27 september 2016 21:01

I början av juni kom kallduschen, Steeltec i Boxholm skulle läggas ner och produktionen skulle flytta till Düsseldorf. Men med hårt arbete och nya hyresavtal har man lyckats övertala moderbolaget, Schmolz + Bickenbach-koncernen, att inte bara få behålla det egna lagret, utan också flytta centrallagret till den lilla bruksorten.

– Vårat lokala fack och medarbetare har gjort ett fantastiskt jobb, och tillsammans med att den vi hyr våra befintliga lager av har sänkt våra kostnader så har moderbolaget beslutat att centrallagret för hela Steeltec Scandinavia ska finnas här i Boxholm, berättar vd Hans Nycander.

Hur många tjänster det rör sig om kan Hans inte berätta än. Imorgon inleds förhandlingarna med det danska bolag som nu tappar sin verksamhet till Boxholm.

– Vi kommer att ha en säljorganisation med administration och ett centrallager med fler artiklar än vi har idag. Vi ska ha in hela Steeltecs produktsortiment. Det är en fantastisk utmaning att ta hand om det vi får ansvaret för och en möjlighet att växa, säger Hans.

Tillverkningen kommer fortfarande flytta till Düsseldorf. För Hans, som innan vd-rollen var produktionschef, blir det en omställning.

– Ja, det blir en helt annan inriktning. Jag är vd för Steeltec i Boxholm, men vem som blir vd för Steeltec Scandinavia är inte klart än. Som det ser ut nu är mitt uppdrag att lägga ner Boxholm Steeltec till sista september nästa år och samtidigt bygga upp den nya organisationen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!