Börje försvann – hittades under motorhuv

Kaféägarna Frost blev ordentligt oroliga när katten Börje plötsligt försvann. Ett dygn senare hittades Börje under en motorhuv i Linköping – oljig men oskadd.

1 november 2018 20:05

Jonas och Erika Frost driver den veganska restaurangen och kaféet Open New Doors Bahnhof i Sya Stationshus. I söndags upptäckte paret att deras huskatt Börje – som den återkommande gästen nog sett eftersom Frost bor i samma hus som restaurangen – var spårlöst borta.

– På måndagen, när Börje fortfarande inte kommit tillbaka, efterlyste vi honom på Facebook och Instagram. Så här i efterhand tackar vi alla som engagerade sig, säger Jonas Frost.

Bara några timmar senare hörde en kvinna av sig. Hon hade på söndagen fikat på Open New Doors Bahnhof, för att sedan åka hem till Linköping. På kvällen hörde hon ett jamande från motorhuven. Där under satt en skärrad Börje.

– Eftersom han satt så illa till kom två killar från katthemmet i Motala och plockade ut honom. Det tog 45 minuter.

Först trodde kvinnan att Börje var en grannkatt, men en av männen från katthemmet hade sett paret Frosts efterlysning. Erika och Jonas åkte direkt till Linköping och möttes av Börje som kom springandes mot dem. Hur han överlevt bilfärden är ett under och nog försvann ett av de nio liven – men oskadd är han. På sociala medier har många av gästerna till restaurangen kommenterat och reagerat på historien med det lyckliga slutet. Flera hoppas att Börje nu lärt sig en läxa.

– Men jag är vagt skeptisk, erkänner Jonas.

Några tycket kaféet borde påminna sina gäster om att dunka i motorhuven före avfärd, och någon tycker att Börje borde bli innekatt.

– Nja, Börje är en bondkatt som vill vara ute. Det skulle inte kännas naturligt att ha honom inlåst, säger Jonas.

Börje själv är glad att livet går vidare och firar med havregrädde och mandelmjölk. Som den moderna katt han är.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frida Glenning Ströberg

Ämnen du kan följa