Här öppnas nytt café och butik

Till hösten slår mor och dotter Igelström upp dörrarna till sin kombination av café, inredningsbutik och blomsteraffär i Falerum.

9 augusti 2018 20:00

Ett stenkast från Klädhuset i Falerum låg förr en lanthandel i det gula huset intill vägen. I våras lade butiken ner efter fem år – vilket gav Helena och Frida Igelström en möjlighet att infria en dröm de burit på länge.

– Mamma har arbetat i kök hela livet och hade ett café för 20 år sedan och jag är utbildat florist. Jag har alltid velat starta en blomsteraffär och då tänkte vi att det skulle vara mysigt att ha ett café tillsammans med blommorna, säger Frida Igelström.

Mamma Helena fyller i:

– Vi har inte vågat tidigare men nu kände vi att det var nu eller aldrig.

De fick ta över nycklarna till huset 30 juni och har arbetat med att göra i ordning lokalen sedan dess: Nya tapeter har satts upp, väggarna har målats och kassadiskar har byggts.

– Vi tycker att det är kul att bygga och dona, det gör vi även hemma, säger Frida Igelström.

Förutom blommor, mackor och kakor finns det också en inredningsdel med prydnadssaker. Med närheten till det populära Klädhuset hoppas familjen Igelström att en stadig ström besökare ska komma förbi deras butik och café. Men de är inte intresserade av att konkurrera om hungriga Falerumsbesökare.

– Marinettes finns också här men de har mat medan vi har fika. Vi har varit där och pratat med henne och sagt att vi inte ska konkurrera med henne om mat utan istället hänvisa folk som kommer till oss och frågar om det till henne, säger Helena Igelström.

– Eftersom det är så litet här är det bättre om vi kan dela på kunderna och hänvisa till varandra, säger Frida Igelström.

Cafébutiken ska de kalla för "Mor och Dotter" och invigningen är planerad till 1 september. För de båda ägarna ligger huset dessutom perfekt till – mitt emellan Stora Ved och Överum där de bor. Tanken är också att butiken ska ha öppet året runt.

– Vi vet ju att det är mest genomfart här under sommaren, men till vintern är det ju populärt med blommor till jul och så. Sen kommer vi att ta emot beställningar för blomsterarrangemang till begravningar och liknande, säger Frida Igelström.

De har inte arbetat ihop tidigare men ingen av dem tror att det kommer att bli ett problem.

– Vi har lite samma tänk så det kommer nog att gå bra. Sen blir det väl alltid konflikter men man reder nog ut det bättre när det är ens mamma eller dotter, säger Frida Igelström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Victor Bomgren