Hägerstads slott är sålt

Hägerstads slott är nu sålt. Enligt uppgifter till tidningen landade priset på 4 miljoner kronor. Men vem som köpt slottet är fortfarande hemligt.

11 augusti 2016 07:30

– Vi måste prata med köparna och se om de vill gå ut med det, säger Helena Karnsund på Skeppsholmens fastighetsmäkleri.

I annonsen som mäklarfirman gick ut med omnämndes slottsbyggnaden som ett sannolikt rivningsobjekt.

Stått tomt

Som vi tidigare berättat eldhärjades slottet för fem år sedan. Räddningstjänsten lyckades rädda slottet och en ny renovering tog vid. Men julhelgen samma år övertändes vinden igen. Släckningsarbetet blev extremt svårt. Sedan dess har slottet stått tomt och varit föremål för försäkringsjuridik. Ägarna beslutade sig för att sälja och nu är alltså affären klar. På mäklarfirman är man hemlighetsfull vem som tar över slottet:

– Vi brukar vänta tills vi går ut med namnet innan tillträdet är klart. Köpekontraktet är påskrivet, säger Göran Heimer transaktionsrådgivare på Skeppsholmens fastighetsmäkleri.

Utgångspriset på slottet var satt från början till 3,5 miljoner kronor och ska enligt  uppgifter alltså landat på 4 miljoner kronor. Slottet från 1868 ligger naturskönt och högt beläget på en udde i Vindommen, med tillhörande bostadsannex, arbetarebostäder, ladugård, bodar, uthus, sjöstuga och elva hektar mark.

"Speciellt objekt"

Mäklaruppdraget har skötts av Skeppsholmen Sothebys International Realty i Stockholm.

– Det är ett mycket speciellt objekt, sade Göran Heimer, transaktionsrådgivare på mäklarfirman i en tidigare intervju.

Totalt visade 50-spekulanter intresse för slottet. Hägerstad slott byggdes i slutet av 1860-talet av musikdirektör och brukspatron Hugo Beyer. Slottet har fungerat som hem för pensionerade lärarinnor och som alkoholistanstalt. I början av 1990-talet lades anstalten ner och slottet såldes som privatbostad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Nilsson-Padilla