De bodde då i Miami i USA och hade inga planer på att flytta hem till Sverige. Att slottet mest såg ut som ett rivningsobjekt tänkte de inte på. De blev kära i platsen och efter budgivning blev de faktiskt ägare.

Slottets 900 kvadratmeter skulle bara renoveras.

– Det mest speciella med oss är att vi inte tänker, vi går på känsla. Vad det är som känns rätt. Att huset i verkligheten var fullt att vilda fåglar och att träd börjat växa innanför väggarna såg vi inte, säger Agnes Lätt.

Artikelbild

| 80 rullar isolering ska läggas ut. Stefan och Agnes Lätt har för tillfället inga fritidsproblem.

Renoveringen började med nytt tak för att kunna få byggnaden torr. Det tog de hjälp med under den egna flytten från USA.

– Vi insåg ju raskt vilket otroligt stort projekt vi startat. Det är en fantastisk byggnad med 130 cm tjocka väggar på vissa ställen.Det är väldigt fint att se den gamla byggkonsten, säger Stefan Lätt.

Bottenplanet är efter ett års arbete nästan klart och är deras hem.

– Första natten i slottet, det var en inflyttningsfest, och när vi vaknade och såg upp i taket kändes det som ett femstjärnigt hotell. Det var en sån stor glädje. Helt otroligt att vi har skapat det här, säger Agnes

Artikelbild

| Hägerstad slott har utvändigt återfått sin glans efter den förödande branden 2012.

Ett produktionsbolag har följt deras arbete under året och programserien "Drömmen om slottet" kommer att visas i TV4 med start under torsdagen.