Arbete på E4 – så länge ska det pågå

De senaste dagarna har trafiken på E4 påverkats av vägarbeten. Flera vittnar om kilometerlånga köer och rejäla förseningar.

27 augusti 2019 16:00

Starten på den här veckan har varit något ansträngd för de som kört norrut på E4 från Linköping mot Norrköping. Pendlare vittnar om kilometerlånga köer och stundtals ska dessa ha stått mer eller mindre still. Även Östgötatrafikens bussar har drabbats av förseningar efter att de fastnat i köerna. Orsaken till köerna är ett beläggningsarbete.

– Vi går på spårdjup och ojämnheter på E4, det finns vissa kriterier som ska uppfyllas och görs inte det måste det åtgärdas, säger Johan Andersson, byggledare vid Trafikverket.

Hastigheten förbi platsen är sänkt till 50 kilometer i timmen. Vägarbetet har mycket stor påverkan på trafiken och endast ett körfält hålls öppet.

Det första arbetet blev klart på tisdagskvällen, under onsdagen har dock ett nytt påbörjats söder om Norsholmsbron i södergående riktning. Det förväntas vara avklarat på kvällen. Därefter blir det ett uppehåll med vägarbeten på motorvägen fram till vecka 37.

– Det kommer att komma ett annat gäng senare och köra lite trafikplatser och även ute på E4 på olika platser, som det ser ut nu kommer de att börja under vecka 37 och det kommer att ske mellan Linköping och Strömsfors.

Det arbetet, som till viss del kommer att bestå av nattarbete, väntas pågå till och med vecka 39.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cissi Säfström

Ämnen du kan följa