Anrikt företag har gått i konkurs

Efter 42 år i branschen har Almroth Bygg AB gått i konkurs. Prislappen på 13 miljoner efter en förlorad tvist blev för stor.

11 juni 2019 06:00

Det var den 20 maj i år som en konkurs inleddes gällande Almroth Bygg AB i Norrköping. Enligt företaget hade man inget annat val än att själv lämna in en konkursansökan.

Konkursen hör enligt företaget ihop med en förlorad rättslig process. Efter fyra år vann det kommunala bolaget Gnesta Förvaltnings AB till slut tvisten med Norrköpingsföretaget gällande en renovering av simhallen i Gnesta. Något som Sörmlands Nyheter tidigare har skrivit om.

Domen innebär en prislapp på omkring 13 miljoner kronor, plus process- och advokatkostnader, för Almroth Bygg AB. När vi får tag på vd:n Jens Henriksson hänvisar han till det uttalande som finns på företagets sajt:

"Beloppet som tilldömdes blev så stort att Almroth Bygg AB:s egen likviditet ej räckte, och ej heller inom koncernbolagen för att samtidigt säkerställa överlevnaden av de övriga bolagen inom Almroth-koncernen".

Hur påverkas verksamheten i Norrköping?

– All personal som var anställda den 20 maj har erbjudits anställning inom ett annat koncernbolag. De flesta valde att tacka ja till detta. Bolaget och verksamheten ligger kvar i Norrköping, säger Jens Henriksson.

Påverkas pågående projekt av konkursen?

– Våra projekt utförs i dag inom Almroth Produktion. Våra kunder är informerade, projekten löper i dagsläget på som planerat och det är vår uppfattning att de kan färdigställas enligt respektive projektplan.

Almroth Bygg AB grundades 1977 av Göran Almroth och Sigge Björnberg och har varit lokalt förankrat i Östergötland. Företaget har utfört mark- och anläggningsarbeten, kontors- och industribyggnationer samt byggservice.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Jensen

Ämnen du kan följa