Vilken typ av kreditkort passar dig bäst?

3 maj 2022 08:29

På marknaden finns flera olika sätt att ansöka om lånade pengar. Kreditkort kan vara ett passande alternativ för de som vill ha en mer flexibel lösning. Då man med ett kreditkort alltid har tillgång till att snabbt låna pengar, såvida man inte använder alla pengar.

Kreditkort är ett betalkort som ofta används för att köpa varor och tjänster på nätet, men kan även användas i traditionella butiker. Det kan användas på ett flertal olika sätt och de finns i olika utföranden. De flesta kommer även med en form av förmån. Till exempel reseförsäkring eller att man samlar bonuspoäng.

Fördelen med ett kreditkort är också att de ofta ger rabatter och förmåner på olika sätt. Däremot är det viktigt att inte enbart välja ett kreditkort efter dess förmåner, rabatter eller annat. Kreditkort kommer med olika hög ränta och många har även en årsavgift. Innan man ansöker om ett kreditkort bör man därför jämföra olika kreditkort för att hitta sitt bästa alternativ.

Vad vet du om cashback?

En populär form är kreditkort med cashback, då dessa kort ger pengar tillbaka baserat på de köp som görs med kreditkortet. I de flesta fall gäller det en procentsats på de köp som görs och hur hög procentsatsen är beror på vilket kreditkort du väljer.

Däremot finns det ofta gränser på vilka köp som ger cashback, så det kan vara bra för dig att jämföra mellan korten vilka köp som ger pengar tillbaka. Hur stor del av dessa köp är av ditt personliga intresse? Om du oftast handlar på nätet, men inte ofta i traditionella butiker, kan det vara lönsamt att välja ett kreditkort med högre procentsats för näthandel. Kontrollera även om det finns en övre gräns för hur mycket bonus man kan få med sina köp.

Var säker på villkoren

Du bestämmer själv hur högt belopp du får tillgång för på ditt kreditkort. Börja hellre med ett lägre belopp, så du inte riskerar att överanvända det. Det är ju lätt hänt att man handlar mer när det finns extra pengar lättillgängligt. Dock ska man inte glömma att det tillkommer ränta på pengarna och skulder ska återbetalas.

Jämför alla kostnader som tillkommer med kreditkorten och vilka förmåner som ingår. Vill du ha ett kort med högst cashback eller ett kreditkort som även inkluderar andra förmåner. För de som reser mycket kan det vara en bra idé att titta på de som har reseförsäkring eller samla bonuspoäng på sina resor.

Från

kredity.se