Unikt medlemskoncept för prisvärt kvalitetssmink

Det danska företaget Luxplus har utvecklat ett nytänkande, framgångsrikt koncept för hur man kan sälja smink. Deras unika koncept går ut på att medlemmar får stora rabatter på skönhetsprodukter och tecknar ett löpande abonnemang med månadsbetalning.

3 december 2021 08:30

Luxplus har funnits på den svenska marknaden sedan 2015 och de är även verksamma i Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Frankrike och Holland med precis samma koncept. Affärsidén går ut på att erbjuda billigt smink online till personer som ofta handlar hygien- och skönhetsprodukter. Genom att köpa in produkter från ledande varumärken som skickas direkt till Luxplus lager, så undviker de fördyrande mellanhänder och kan erbjuda rabatterade priser. Alla produkter har en 100% äkthetsgaranti och kvalitetskontrolleras innan de skickas till kunderna.

Medlemmar kan spara upp till 80% på 600+ kända varumärken genom att betala 89 kronor i månaden i medlemsavgift. För att prova tjänsten får de en gratismånad när de registrerar sig och det går att säga upp abonnemanget när som helst. Abonnemanget är uppbyggt så att medlemmar som köper mycket sparar mer. Det finns inget tak för hur mycket de kan köpa för att få rabatter. Alla medlemmar får även gratis frakt på sina köp och de levererar över hela Sverige.

Som ett exempel visar Luxplus på sin webbsida hur mycket en genomsnittlig konsument kan spara genom att handla produkter hos dem. Riktlinjen visar att en medlem som gör mindre köp kan spara 380 kronor per månad, en som handlar lite större kan spara 740 kronor och en storkonsument kan spara 1200 kronor i månaden. Det är uträknat på deras medlemmars genomsnittliga besparingar på produkter. Det finns även en outlet där många varor är ännu mer rabatterade än vanligt.

Inte bara smink
Luxplus erbjuder mycket mer än bara smink och det går att köpa de flesta hygienartiklar från företaget. Schampo och balsam, tandtråd och tandkräm, parfymer, rakblad och hårstyling är bara några av deras produkter. Det finns produkter för både kvinnor, män och barn, så hela familjen kan dra nytta av medlemskapet. En del av konceptet heter Luxliving och det är en kategori där det finns andra produkter än hygien- och skönhetsartiklar. Det går till exempel att köpa vitaminer, tillskott, hälsokost och teer, mobiltillbehör och saker till hemmet. Totalt har Luxplus flera tusen produkter som är tillgängliga för medlemmar.

Inspiration och presenttips
För att inspirera sina medlemmar har Luxplus skapat Luxmagazine som finns på deras webbsida. Där publiceras tester av olika produkter, guider, inspirerande artiklar och annat innehåll som är utformat för att passa deras målgrupp. Det finns även många presenttips att ta del av, oavsett om man ska köpa till sina föräldrar, sin partner eller en kompis. Det publiceras även bra julklappstips varje år.

Från

Luxplus