Annons

Linköpings Tech House gör kundernas idéer till färdiga produkter

Med en etablerad kundbas, lång erfarenhet i branschen och grymma medarbetare etablerar Sigma Connectivity i Linköping och erbjuder sina kunder helhetslösningar inom produktutveckling, teamleveranser och konsulter. ”Vi är det lilla Tech Centret med de stora musklerna globalt”, berättar Emma Andersson.

Native 17 september 2021 09:04
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Under hösten 2020 öppnade Sigma Connectivity upp sitt kontor i Linköping med en tydlig strategi om att skapa en lokal närvaro för sina kunder i regionen och med ambitionen att bli kundernas förlängda arm inom R&D. Här kommer framtidens produkter och tjänster att kunna skapas och dörrarna står alltid öppna, då man vill skapa en mötesplats i Mjärdevi för lokala kunder, kandidater och underleverantörer där innovation och den brinnande passionen för produktutveckling och IoT står i centrum.  

— Vi har en stadig kundgrupp som sträcker sig flera år tillbaka här i Linköping, så det var viktigt för oss att skapa en lokal förankring och att finnas där våra kunder finns. Vi har en grym line up med ingenjörer från start och vet vad som krävs för att en design ska bli producerbar. Vi kan ta ett helhetsansvar och leveransansvar för projekt – och teamleveranser från idé till produktion, berättar Andreas Berggren, Site Manager. 

— Vi är det lilla Tech Centret med de stora musklerna. Inom Sigma Connectivity Group är vi över 700 experter som tillsammans arbetar för att kunna leverera lösningar i världsklass till våra kunder. Vi har en tung kundbas som sträcker sig från lokala aktörer till stora internationella bolag samt en infrastruktur med bland annat ett av Europas främsta labb vilket gör att många andra aktörer i regionen har svårt att konkurrera med oss, berättar Emma Andersson, HR & Engineering Manager. 

Nu föds Linköpings främsta Tech House 
I de renoverade lokalerna i Mjärdevi kommer de kombinera produktutveckling i framkant med teamlösningar och konsulter och har stora ambitioner om att växa lokalt och man siktar på att bli runt 50 experter i Linköping inom olika kompetensområden. De är just nu ett grymt gäng som alla arbetar efter ledorden ”Never work alone” och som ständigt samarbetar gränsöverskridande med övriga kollegor inom Sigma Connectivity Group.

— Vill man få en riktig kickstart på karriären, möjlighet att arbeta med några av de främsta mentorerna inom sitt område och med attraktiva kunder globalt då är Sigma Connectivity helt rätt. För seniora individer får man möjlighet att arbeta med passionerade kollegor som alla brinner för ny teknik. Vi är den naturliga partnern när det kommer till produktutveckling och växer både internt med fler anställda och med egenkonsulter som vill tillhöra ett innovativt nätverk, berättar Emma.

— När Andreas frågade om jag ville hoppa på denna utmaning tillsammans med honom var svaret självklart! Inte bara för att jag får möjlighet att arbeta med fantastiska individer och vänner igen utan även att jag får vara en del av Sigma Connectivity som är ett grymt bolag med en tung kundbas och fantastiska medarbetare med en otrolig kompetensöverföring. Både jag och Andreas brinner för att kunna stärka relationerna lokalt med våra kunder samt stärka kompetensförsörjningen ytterligare i regionen. Det är så coolt att vi från kontoret i Linköping får möjlighet att arbeta med stora företag från Silicon Valley, något som många bara drömmer om, berättar Emma.

När allt måste fungera 
En av Sigma Connectivity’s kunder är Actia Nordic, som är verksamma inom fordonsbranschen och som använder den senaste tekniken för att koppla upp lastbilar, bilar och maskiner samt att diagnostisera fel och styra olika funktioner. 

— Några av våra största kunder är Volvo Cars, Renault Trucks och Jaguar. När vi jobbar med våra fordonsprojekt är det med andra ord viktigt att allt måste fungera. Vi har väldigt höga krav på våra utvecklare då det är komplexa grejer vi arbetar med och det är viktigt att allt blir rätt. Gänget på Sigma Connectivity har inte bara lång erfarenhet och hög kompetens, de är även trevliga att ha och göra med. Därför känns det tryggt för oss på Actia Nordic att arbeta tillsammans med dem och låta dem sköta utveckling och industrialisering i många av våra projekt, berättar Christian Sahlén, VD på Actia Nordic. 

Sigma Connectivity

Sigma Connectivity finns idag i fem länder och är en del av Sigma Gruppen som ingår i Danir Koncernen. Sigma Connectivity Group består idag av 700 medarbetare och över 300 nöjda kunder.

 

Vill du veta mer eller komma i kontakt med Sigma Connectivity i Linköping? 

Kontakt: 

Site Manager, Andreas Berggren +46722361029

HR & Engineering Manager, Emma Andersson +46734321570

Eller surfa in på: https://www.sigmaconnectivity.com/ 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Affärsliv.