Att planera en begravning i Norrköping

Att förlora en anhörig innebär en stor sorg och saknad. Och att behöva planera en begravning samtidigt är en tung process. Det är många känslor man behöver hantera inombords samtidigt som man behöver förbereda för begravning.

8 mars 2022 11:07

Det finns hjälp att få

Det är en bra idé att ta hjälp när du behöver planera en begravning. Det är många steg som behöver planeras och i en sorg är det inte lätt att handskas med allt det praktiska själv. Exempelvis finns det Lavendla begravningsbyrå i Norrköping som strävar efter att förverkliga det avsked som du önskar. Och deras rådgivare är dig behjälplig under hela processen. Här kan du få kontakt med Marie som har över 14 års erfarenhet. Och hon kan hjälpa dig med att ta tillvara på de fina minnen du har från din anhörig. Och hon kan hjälpa dig att strukturera upp i den tuffa situationen. Lyhörd och stöttande i dina önskemål för att ni ska få ett värdigt avsked.

 

Många önskar en förstående och stöttande begravningsbyrå. Som kan finnas där och hjälpa dig med alla steg på vägen. Professionell hjälp som är lyhörda och sätter dina önskemål främst. Det är tyvärr en process med många jobbiga och tuffa val som man behöver göra när man planerar en begravning. De flesta valen kommer vara påfrestande, vilken typ av kista, vilka färger på blommorna, vilken musik ska spelas och önskas en borgerlig eller kyrklig begravning? I alla dessa praktiska och viktiga val kan det vara betryggande med en begravningsbyrå som finns där och kan vägleda dig genom processen.

Praktiska måsten

En begravning ska ske senast en månad efter att personen har avlidit enligt Skatteverket (det går att söka anstånd om senare begravning vid vissa skäl). På en månad kan det kännas tungt och stressande att utföra alla praktiska saker. Därför är det bra att ta hjälp av exempelvis begravningsbyråer och även av en checklista vid dödsfall som kan underlätta för dig. Det kan vara skönare att strukturera upp och beta av från en lista än att försöka hålla reda på alla tankar i huvudet som är blandade med överväldiga känslor och med praktiska måsten.

 

Även om det är en tidsbegränsning mellan dödsfall och planerad begravning strävar begravningsbyråer efter en stressfri och lugn process där du får tid till att andas och ta en paus om det är för tungt. Samtidigt som allt det praktiska runt om ändå fortsätter framåt.

Från

lavendla.se