Med titeln "Julstjärnor och smällkarameller – nästan en riktig julkonsert", kommer de att bjuda på en resa genom olika tiders julmusik.

Erik Gruvebäck, präst och frilansande musiker från Kolsebro, som under sommaren turnerade runt tillsammans med bandet Gruvebäcks kapell och spelade låtar av Ted och Kenneth Gärdestad byter nu till musik med julanknytning.

– Vi försöker variera oss när det gäller vilka musiker vi bjuder in och vi tyckte att det var dags för någon med lokal anknytning, så vi frågade Erik Gruvebäck. Han har varit hos oss tidigare, men det var länge sedan nu. Och han är ju väldigt, väldigt duktig, säger Margaret Aldman från föreningen Musik på Gränsö slott.

Artikelbild

| Erik Berg tar med sig cellon till konserten.

Länge var det oklart vem han skulle ha med sig men han slår sig alltså ihop med multimusikanten Erik Berg, från Gamleby. Under konserten kommer de att spela allt från klassiska stycken till både gamla och nya julschlagers och det kommer att spelas på både gitarr, piano, cello, bas och bjällra. Om det ens stannar där...

Samarbetet med Erik Berg är ganska nytt. Premiärkonserten för duon skedde i Stockholm under hösten, i ett samarbete med skådespelerskan Stina Ekblad.