Teaterveteran återvänder till scenen

Carina Perenkranz sätter upp Molièreklassikern "Den inbillade sjuke" på Löfstad slott i sommar.

2 februari 2018 12:20

I flera år har Göran Sarring producerat sommarteater i Gästabudssalen på Löfstad slott, men i år tar han uppehåll med sin teaterverksamhet. Istället tar teaterproducenten Carina Perenkranz tillfälligt över stafettpinnen och ger Molières "Den inbillade sjuke" från 1673.

– Vi fortsätter i samma tradition och anda. Det känns väldigt viktigt för mig att publiken känner igen sig. Och Molière kändes ganska självklar, säger Carina Perenkranz.

Den tidigare Östgötateaterveteranen Jörgen Mulligan får huvudrollen som hypokondrikern Argan i den dråpliga farsen om krämpor, uppmärksamhetstörst och obotlig kärlek.

– Det var hans ja som också fick mig att tacka ja till att göra teater på Löfstad slott. Jag blev naturligtvis glad att få frågan från slottet, men tvekade lite om jag skulle orka med två produktioner. Vi ska ju också spela Emil i sommar, säger Carina Perenkranz.

För 13 år sedan satte hon upp "Den inbillade sjuke" i Gamla Linköping med Jörgen Mulligan i samma roll.

Rollistan är ännu inte komplett men bland de klara namnen finns Nicolas Silferskiold, som medverkat i flera av Göran Sarrings uppsättningar, men också kända namn från Chopp Events tidigare teater- och revyproduktioner: Lars Fager, Mattias Schönbeck och Carina Perenkranz.

Premiär blir den 26 maj och därefter ges 19 föreställningar till den 21 juni.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Segraeus