Stjärnorna som gästar Augustifesten

Miss Li, Jack Vreeswijk, Musik i det gröna, Peter och Bruno samt den lokala Kungsgårdsscenen. Musikälskaren får fullt upp under Augustifesten. Det är nämligen en omfångsrikt program som väntar när Norrköping tar gator och parker i besittning den 14–18 augusti.

12 augusti 2019 16:00

Det musikaliska inslaget kommer i vanlig ordning att dominera Augustifesten. Programmet för årets gatuparty är nu klart och vittnar om både topp och bredd i musikutbudet.

Den som är mest nyfiken på morgondagens stjärnor besöker lämpligen Kungsgårdsgymnasiet vid Söder Tull under torsdag-lördag. Där presenterar studieförbunden Studiefrämjandet, Sensus och Vuxenskolan en rad artister som alla gått den långa vägen via studieförbundens replokaler och utbildningsmöjligheter. Totalt handlar det om närmare 30 olika artister under de tre dagarna och ett på-måfå-val ur programmet berättar om namn som Kromosomen, Skvallertorget och Emelie Höijer. Mycket att upptäcka.

Bland de mer etablerade artisterna märks Jack Vreeswijk vid Refvens grund på torsdag, Miss Li i Vasaparken på fredag samt Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis i Vasaparken på lördag. Det lokala partybandet Lalles Bodega, som fyller 25 år i år, hinner dessutom med flera spelningar på scenen i Vasaparken under fredagen och lördagen.

Som traditionen bjuder blir det också klassisk musik i Vasaparken under söndagen. Musik i det gröna är numera ett säkert dragplåster under Augustifesten när SON och Rickard Söderberg samarbetar inom klassisk, opera och musikaler. Även Rix FM tittar förbi i Vasaparken med Molly Sandén och John Lundvik som dragplåster under torsdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gunnar Hagberg