Ovanliga filmer du kan se i höst

Film från Nepal, Syrien eller Finland ser man inte varje dag. Men den som går med i filmklubben Cinemax har chansen i höst.

19 september 2018 20:30

Linköpings filmstudio, Cinemax, har i vanlig ordning satt samman ett brett och varierat program.

En del av filmerna har aldrig visats på bio i Linköping tidigare, som nepalesiska ”White sun” eller ungerska ”Om själ och kropp” – eller ens den franska komedin ”C’est la vie”, av duon som gjorde ”En oväntad vänskap”.

På programmet finns också Oscarsvinnaren ”Three billboards outside Ebbing, Missouri” och norska ”Den tolfte mannen” som går på Filmstaden just nu.

Som vanligt löser man medlemsskap till en serie på sex filmer, antingen lördagar kl 13 eller på onsdagar kl 18.30. Först ut är den franska filmen ”M” på lördag 22 september. Onsdagsserien startar 26 september med finska ”Little wing”. Samtliga filmer visas på Filmstaden. Det är inte möjligt att lösa biljett till en enstaka film.

Cinemax fortsätter också med sin filmakademi, där forskare bjuds in till föreläsningar och samtal i konsthallen Passagen.

27 september är temat ”När reklamfilmen kom till Sverige”. 11 oktober går Cecilia Trenter, docent i historia, i närkamp med svulstiga actionfilmen ”300”.

Mer information finns på cinemax.nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Kylberg

Ämnen du kan följa