Nu kan du övernatta på museet

Har du alltid velat sova över på ett museum? Nu har du chansen att spendera en natt på Arbetets Museum.

10 december 2018 21:00

Arbetes Museum vill involvera sig i Musikhjälpen. Förra året sålde de tryck av Kent Wisti, men i år auktionerar de ut övernattningar.

– Vi vet att många har en speciell relation till museet. En del spenderar heldagar här, så varför inte tillbringa en hel natt här, säger Mårten Mellberg, programansvarig på Arbetets Museum.

Den som vill spendera natten på Arbetets Museum och samtidigt stödja Musikhjälpen kan buda på fyra olika alternativ i Strykjärnet.

– I en av övernattningarna ingår en visning med Mathias "Villfarelser" Leclér, den utställningen öppnar 16 mars. I en annan övernattning är man på våning fyra där vi har vi vårt bibliotek och arkiv. Där kommer en skådespelare från Östgötateatern läsa berättelser ur vårt arkiv.

I utställningen Framtidsland kan man under natten få skapa i verkstaden och få en privat visning. Är man intresserad av politisk illustrationskonst visar intendent Carina Milde EWK-utställningen.

– Sedan får alla övernattare en större visning av museet och landskapet i området, det blir middag i restaurangen och frukost i fiket, säger Mårten Mellberg.

Att museet engagerar sig i Musikhjälpen tycker han är själklart.

– Vi ska vara med där det händer saker. Musikhjälpen ligger i linje med våra mål, att jobba för lika värde. I år handlar Musikhjälpen om funktionshinder, och det ligger oss nära, säger han.

Övernattningarna sker 16-17 mars. Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits sedan 2008. En decembervecka om året sänds Musikhjälpen i P3 dygnet runt.

Budgivning pågår 10–16 december 2018 på Tradera.

o

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Calle Slättengren