De kommer till Babettes litteratursalonger i vår

Babettes Kafferi har presenterat tre författare till vårens litteratursalonger. Och ett nytt musikaliskt samarbete.

1 februari 2018 21:00

Vårsäsongen drar igång 13 mars då författaren och professorn i litteraturhistoria Agneta Pleijel gästar kafferiet. Pleijel kom förra året ut med den självbiografiska romanen "Doften av en man", en fortsättning på "Spådomen" från 2015. Två veckor senare kommer professorn i skräck, John Ajvide Lindqvist, som förra året avslutade sin trilogi "Platserna" med boken "X - den sista platsen". "Platserna"-trilogin påbörjades med böckerna "Himmelstrand" från 2014 och "Rörelsen" från 2015. Senare framåt våren när maj går mot sitt slut kommer Fatima Bremmer tillbaka till Linköping för att tala om sin bok "Ett jävla solsken" om journalisten och författaren Ester Blenda Nordström. Fatima Bremmer var en av gästerna på "Bokens dag" förra året där hon gjorde stor succé och sålde slut på sin bok på bara några minuter.

Utöver litteratursalongerna kommer Babettes även vara med och arrangera konserter i vår. Popklubben John Doe flyttar tillfälligt in under våren då deras herrgård i Ryd renoveras. Den första konserten arrangeras redan på fredag då indiepopbandet från Malmö, Billie the vision & the dancers, intar scenen i kyrksalen. Skåningarna har ett speciellt förhållande till Linköping då det var den första staden i Sverige som tog bandet till sig.

– Det var någon gång 2004-2005 som vi fick följa med ett engelskt band på deras turné till Linköping. Jag tror vi spelade på något studentställe som hette Herrgårn och fick ett himla fint mottagande. Därefter har vi spelat i Linköping massor av gånger och det är alltid speciellt för oss, säger Lars Lindquist.

Babettes litteratursalonger

Agneta Pleijel, 13 mars.

John Ajvide Lindqvist, 28 mars.

Fatima Bremmer, 23 maj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Victor Bomgren

Ämnen du kan följa