De berättar om kärleken och tv-inspelningen

Hur var det att vara nykär i tv – med ett tv-team hack i häl? Och vad hände efter programmet? Susanna Karlsson från Bonde söker fru och Hannes Haraldsson som hon träffade i tv berättar i den nya musikföreställningen "Bondesagan" om sina liv då och nu.

7 april 2019 20:00

Ingen har väl missat att mjölkbonden Susanna Karlsson från Stjärneberg var en av huvudpersonerna i fjolårets upplaga av TV4:s populära program "Bonde söker fru".

Nu kommer en uppföljare på scenen, föreställningen "Bondesagan – en känslofylld och musikalisk berättelse" med Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson. Tanken är att tillmötesgå dem som är nyfikna på hur allt gick till under tv-inspelningen.

– Vi kände att vi ville göra något efter Bonde söker fru eftersom både Hannes och jag är i showbiz och gillar att stå på scenen, säger Susanna Karlsson.

Hur personligt blir det?

– Vi kommer att vara oss själva på scenen. Det blir både känslosamt och skojigt, hoppas jag. Vi kanske inte avslöjar några stora hemligheter, det blir mer småsnaskigt skvaller. Lite om hur tankarna gick under speeddejtingen, lite missförstånd och roliga saker. Vi berättar också vad som hände efter att kamerateamet lämnade oss.

– Föreställningen är både för dem som inte kan få nog av oss och för dem som inte följde programmet så noga och vill få en "recap".

Producerar föreställningen gör Clara Turdén i Norrköping som driver WaowProduction tillsammans med Marcus Fyrberg. Hon kompar också paret vid pianot. Publiken kan vänta sig en föreställning med sång, dans och personligt berättande.

– Det blir känslofyllt, humoristiskt och musikaliskt, säger Clara Turdén.

Både Hannes Haraldsson och Susanna Karlsson har gedigen scenerfarenhet. Susanna är utbildad dansare och har flera gånger medverkat i nyårsrevyn i Valdemarsvik. Hannes är snickare till vardags men har även spelat i Vetlandarevyn och turnerat med bandet Pökerz som gjort en Ronny och Ragge-tributeshow på folkparkteatrar runt om i Sverige. I den här föreställningen blir tongångarna annorlunda, bland annat musik av Ted Gärdestad, Gyllene Tider och Molly Sandén.

– Det är musik som jag och Hannes känner mycket för. Vi har också med en del mer okända visor, berättar Susanna.

För Clara Turdén är föreställningen ett examensarbete inom utbildningen professionalcongressorganizer i Örebro. Därför dokumenterar hon arbetet med "Bondesagan" som blir ungefär en timme lång och spelas i Valdemarsviks Folkets Hus.

– Man önskar att det kunde finnas en likande scen i Norrköping. Folkets hus har en bra salong och man kan hyra den till överkomligt pris, säger Clara Turdén.

Föreställningarna ges den 10 och 11 maj. Blir publiktrycket stort kan den även komma att spelas i Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Segraeus

Ämnen du kan följa