Vänstern vitbok finns redan

22 januari 2019 05:00

Svar på "M spelade bort sitt bästa kort", 15/1.

Att liberalen Gun Jareblad går ut och hyllar en före detta partiledare för Moderaterna (Anna Kinberg Batra) som vill samarbeta med SD är väl inte förvånande numera. Socialliberalismen försvann med Bengt Westerberg, sen dess är det marknadsliberalism som gäller. En ideologi som motverkar både jämlikhet och jämställdhet.

Jag är politisk feminist och arbetar för jämställdhet. Fri abort, lika lön för lika arbete med mera. Men det betyder inte att jag tycker att alla kvinnor är änglar.

Yttrandefriheten gäller. Det är okej, men när Jareblad skriver sakfel så måste jag protestera. Vänsterpartiet har redan skrivit en vitbok, närmare bestämt redan 1996. Så hålla reda på fakta när man försöker

nedvärdera ett annat parti är det minsta man kan begära.

Vänsterpartiet är naturligtvis ett modernt demokratiskt parti. När Annie Lööf och Jan Björklund säger någonting annat är det ett politiskt rävspel, de vet att Vänstern inte är extremt. I sin okunnighet tar partifolk i C och L

ute i landet efter retoriken. Möjligen svider det att V ökade till 8 procent i valet. Mycket sämre gick det för L.

Vänstern har fått igenom 80 jämlikhetsreformer i budgetsamarbete med S och MP. Gratis medicin till äldre, glasögon till barn, gratis buss till skolelever på sommaren.

Säg någon av de 80 reformerna som är extrem.

Vi lever inte i historien. Vad som hände för hundra år sedan är helt inaktuellt. Vi är demokratiska socialister och feminister.

Det enda vänsteralternativet i svensk politik numera. Den nya regeringen lär bli höger, någon mitten finns inte längre.

Kerstin Lundberg

Rebecca Roxvret

Vänsterpartiet Motala

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa