Ge barnen hopp om framtiden

18 juni 2019 04:00

I desperation läser jag om klimatförändringarna på vår jord, det är bråttom nu om vi ska rädda den. Det krävs att alla resurser sätts in överallt men det känns som om vi bara lyssnar på experterna, men att absolut ingen gör något. Jo, det görs något men mycket långsiktigt och väldigt sakta, det är NU vi måste agera, inte sen för då är det försent.

Vi behöver flera som Greta Thunberg och vi är på gång. Folk börjar vakna upp i samhället det märks. Man pratar mera om klimatet på ”golvet” vi släcker lampor, tänker efter när vi ska ta bilen, källsorterar, slänger mindre mat, flyger mindre och återvinner mycket mera.

Men det finns en livsviktig sak som man måste ta tag i och det är att sluta bygga på våra ängar, skövla skogar och asfaltera vår åkermark.

Det känns som om beslutsfattarna helt glömt bort det viktiga samspelet i vår natur och med denna utveckling kommer vi sakna både mat och vatten inom en snar framtid. Det behöver odlas på våra åkrar, se till att behålla de öppna fälten för våra så livsviktiga pollinerande bin/humlor och vara rädd om skogen.

Ge fåglarna, de vilda djuren plats att vara på annars så brister hela samspelet. Vi måste ge våra barn hopp om en ljusare framtid där vi lever i samspel med naturen. Alla får plats, djur som människa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marie Wastesson